Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

PĂPUȘARII DIN PUSTIE. BURSUCUL (6)

 

 •           Alin și Alina abia coborâră în galeria ca un beci și povârnișul se umplu de zarvă. Cu două măciuci în mână, Marele Păpușar amenința în stânga și în dreapta plesnind de ciudă că omul său de încredere,  Cosmin,  l-a dus cu preșul. Iscoadele îi povestiseră tot. Îi spuse chiar unde se ascundeau trădătorii. Trimise pe cineva să vadă cum se poate ajunge la ascunzătoare. Cei mici, diavolii, cerură să păzească ei intrarea. Iscoada trimisă fu întâmpinată cu un fascicul de lumină orbitoare și un jet de gaze sufocante. Raportă Șefului. Maele Păpușar înțelese că nu are mijloace să-i înfrunte pe acești oameni cu misiuni secrete. Va raporta superiorilor și va cere sprijin. Pentru piticul din vârful prăjinii un lucru era clar, în această zonă nu avea nicio șansă să realizeze o acțiune de sabotaj. Va trebui să-și schimbe locația și planul. Pentru cei trei trădători, fetele și Cosmin, va trebui să pregătească eliminarea. Altfel, autoritatea sa va avea de suferit.
 •       Eliberă cei șase bursuci turbați de furie că au fost amăgiți și puse alți doi păpușari să ducă cuștile în noua locație despre care nu suflase un cuvânt nici oamenilor de încredere. Acolo se afla grosul turmei de bursuci tineri, în pregătire pentru marile acțiuni.
 •          Bucuros că misiunea sa de prevenire a dezastrelor va fi mai eficientă prin venirea celor trei tineri din tabăra păpușarilor, Antonică avea în plan și lichidarea taberelor de femei nefericite din preajma celor două cimitire administrate de Butucea. Cosmin avea să comunice nefericitelor femei din Fundația „Prin jertfă, îl slujim pe Domnul”, o structură teroristă în care se cultiva abrutizarea sufletelor cu scopul spălării creierului. Aceste femei și-au pierdut copiii, au fost obligate să se prostitueze în schimbul unei mese sărăcăcioase. Pentru a avea succes, Cosmin le va lua cu el și pe fostele păpușărițe, Alexia și Minodora.
 •  Sultana voia să facă pe valea Nărujelului o așezare cu grădini frumoase și ferme de păsări. Bărbații vor fi atrași și prin stimulente pecuniare, cu promisiunea că vor putea pilota peste ani nave cosmice. Nu va fi ușor, dar merită încercat,
 •     Venirea serii era așteptată de toată lumea. Fuseseră o zi și o noapte grea cu multe schimbări de situație. Realul se împletea cu fantasticul. Un om normal nu mai putea decela între vis și realitate. Multe întrebări se iscau pe seama alternării planurilor.  Totul oscila între a crede și a nu crede. Era vis ori realitate. Sau și una și alta. Intrarea în aventură era ademenitoare, dar nu cumva revenirea la starea de veghe crea năluciri?
 •        Odată cu lăsarea întunericului, casa pe picioroange devenea ireală. Cosmin și fetele au ales cortul clasic, preferând să audă glasul sirenelor, care încă îl mai strigă pe Ulise, încercând să-l oprească la ele, uitînd că Penelopa îl așteaptă cu dragoste și credință.
 • Steaua polară se ivi de după un pui de nor, călăuzind bravii navigatori de pe mările lumii.  
 • Minodora copleșită de griji ,  visa la iubitul de dincolo de munte. A părăsit cătunul din cauza sărăciei. Era pregătită să îndure orice doar de dragul părinților gârboviți. Avea de gând să revină în sat și să-și întemeieze o familie frumoasă cu mulți copii. Până acum planul nu prea i-a ieșit.
 • Și-a făcut un dușman de moarte. Toată viața va fi o țintă pentru bursuci.
 • Alexia în schimb era fată de lume, rămânând o vânătoare de bărbați. Pe Cosmin chiar îl plăcea. Nu putea băga mâna în foc în ceea ce privește durata relației.
 •   În afară de îngândurata Minodora, toți căzuseră într-un somn greu. Trăind în apropierea muntelui, Minodorei îi făcea plăcere să asculte șoaptele tainice ale crestelor sărutate de vântul șăgalnic. Într-un tîrziu adormi și ea cu ochii fixați spre Ursa Mare.

      Va urma!

VASILE LEFTER, MEMBRU UZPR.

   

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania