Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

Păpușarii din pustie.  Bursucul (4)

          

 •             Semnalul de atenționare alungă somnul lui Antonică Trocea.  O trezi și pe Sultana care doar ațipise. Alin era un băiat serios și nu putea face astfel de glume. 
 • Într-adevăr, bruiajul dispăru și fetele-păpușari începură să rememoreze felul în care s-au achitat de sarcinile primite de la Marele Păpușar pe care nici una dintre ele nu-l cunoscuseră. Erau bine plătite. Aveau ajutoare sute de bursuci dresați pentru misiuni de sabotaj și distrugere. Totul făcea parte dintr-un plan diabolic al unei organizații criminale din Tanka Laka, finanțată de teroriști internaționali, adepți ai devizei „Distruge, dacă nu vrei să fii distrus!”
 •        Cele cinci fete aparțineau alveolei Burviez. Nimeni nu știa câte dresoare de bursuci numără alveola. Dresarea începea la două luni după nașterea puilor de bursuci. Ea  crea dependența de anabolizante.  Bursucii erau dresați ca la comanda „ sapă bursuc!” să înceapă jocul de-a săpatul galeriilor adânci. Bursucii erau organizați în formațiuni de zece. O repriză de săpare dura 30 de minute. Erau hrăniți, lăsați la somn și după două ore reîncepeau munca.  Cei care nu se încadrau în normativ erau sacrificați și oferiți ca hrană celorlalți. Dresajul mergea ca uns.
 •          Grupul de cinci aciuat în Gura Văii  avea în caietul de sarcini provocarea de accidente rutiere, pe calea ferată și pe autostradă. Lider de microgrup era Minodora, cea mai frumoasă și cea mai înaltă. Fetele o bănuiau că îl cunoaște pe unul din cei nouă lideri ai păpușarilor. Uneori dispărea fără să spună la nimeni. Se întorcea taciturnă, oftând nopți întregi. Era îndrăgostită sau speriată de vreun pericol iminent?
 •          Minodoră prezentă misiunea pentru a doua zi. Bursucii din dispozitivul „Distrugeri terasament” vor fi adunați la ora șase. Vor începe săparea galeriilor sub șinele de cale ferată abia schimbate la ora 9, după trecerea acceleratului. Bursucel se va afla în frutea turmei de bursuci  mari amatori de săpat galerii la adâncimi medii. Fetele vor supraveghea discret întreaga operație. Minodora va avea grijă să extragă din galerii bursucii epuizați sau răniți. Vor fi sacrificați și trimiși la bursucărie pentru conservare.
 •  Lucrurile păreau clare. Antonică înțelese că se punea la cale un sabotaj criminal. Pe ruta vizată circulau trei trenuri personal cu cel puțin 300 de călători. Trebuia făcut ceva de urgență.  În minte îi încolți un plan. Alin și Alina vor fi chemați la prima oră și vor primi instrucțiuni. Bursucii vor fi lăsați să sape o jumătate de oră. Antonică va pune în galerie trotil cu fitil bickford, Alina se va juca chipurile în apropiere de intrarea în galerii. Alin va lua decuseară un bursucel. Când păpușarii sunt prin preajmă îl va trage de coadă și va distrage atenția eventualilor supraveghetori. Alin va aprinde capătul fitilului și va veni spre Alina simulând că vrea să se întreacă la fugă alergând spre părinți.  Oprirea  unui act de sabotaj criminal era gata. Doamne-ajută să reușească! 
 •           Primii bursuci erau deja în plină acțiune. Trenul personal va sosi peste 3 ore, timp în care galeria ucigașă trebuia să fie gata. La intratrarea în galerie au rămas două păpușărese, Minodora și Alexia. Celelalte trei s-au deplasat spre viitoarea ieșire din galerie, aproape de macazul care trebuia avariat.
 •        Alexia număra bursucii repartizați să intre în galerie. Minodora observă cei doi copii în treninguri care alergau în sus și în jos. Alexia avu o bănuială și se adresă șefei de celulă:
 • Mino, ce caută drăcușorii ăștia pe aici? Nu e nicio casă.
 • -Or fi cu oile!
 • -Nu prea seamănă a ciobănași.
 • – Doar nu ți-o fi frică de doi pici. Cred că i-am cam speriat prin costumele noastre de păpușărițe.
 • – Hai să intrăm puțin în galerie, ca să vedem cum merge treaba.
 •        Alin și Alina au înțeles repede că acesta e momentul așteptat. Se apropiară de gura galeriei și aprinseră fitilul, numărând până la șapte. O bubuitură înfundată aruncă   cu putere un sul de pământ moale amestecat cu membre de bursuci. Cele două păpușărițe nu apucaseră să înainteze prea mult prin galeria abia începută. Unda de șoc le catapultă în gura galeiei, provocîndu-le răni superficiale. Cerură sprijin de la Marele Păpușar și fură extrase  cu o mână lungă și îmbarcate într-o dubă camionetă, tip dronă.
 •       Bucuroși de isprava lor, Alina și Alin alergară fericiți  în întâmpinarea părinților pentru a-și primi laudele și, de ce nu? O recompensă bine meritată.

     VA URMA!Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania