Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Premii, la Concursul de reportaje “Botoşani, oraşul meu drag”

buzzConcursul de reportaje “Botoşani, oraşul meu drag” a luat sfârşit. Premiul I a fost câştigat de echipa care a obţinut şi premiul Best Team!

Concursul de reportaje video “Botoşani, oraşul meu drag”, singura competiţie în domeniul jurnalismului, dedicată copiilor şi adolescenţilor, aflat anul acesta la cea de-a II-a ediţie a ajuns la final şi şi-a cunoscut sâmbătă câştigătorii.

Festivitatea de premiere a concursului a avut loc, sâmbătă, 5 septembrie, la sala George Enescu a Hotelului Rapsodia. Odată cu premierea participanţilor la concursul de reportaje a avut loc şi premierea concursului de proiecte privind construcţia siteului Televiziunii Adolescenţilor care va fi lansat la finele proiectului “Atelierele Buzz-jurnalism pentru copii şi adolescenţi”, finanţat de Primăria Botoşani.   Ambele concursuri s-au desfăşurat în cadrul proiectului amintit.

La concursul de reportaje, la secţiunea Adolescent, au participat 16 copii împărţiţi în 8 echipe, fiecărei echipei revenindu-i sarcina de a realiza câte un reportaj pe o temă dată.

La secţiunea Junior au participat 4 copii, aceştia fiind alocaţi unei echipe de la secţiunea Adolescent. Ei au avut ca sarcină în timpul concursului să realizeze un interviu cu una din sursele identificate reportajului.

Cele opt reportaje realizate de micii reporteri înscrişi în concurs au fost următoarele: „Colectarea, încotro?”, „Botoşani, oraşul domniţelor”, „Botoşani, oraş în Europa”, „Şcoli europene în Botoşani”, „Clădirile vechi, simbolul oraşului”, „Beciurile din centrul vechi, un pas spre revitalizarea zonei?”, „Jurnalism practicat la vârste fragede”, „Copilărie trăită în cântec”.

Lucrările au fost evaluate de către un juriu condus de realizatoarea tv Steliana Orăşanu, reporterul TeleM Botoşani Simina Apalaghie, specialistul în comunicare, Cristina Miron şi reporterul Buzz Daria Ichim. După finalizarea festivităţii de premiere, copiii au discutat cu membrii juriului pentru a-şi evalua mai bine munca depusă.

La concursul de proiecte privind siteul televiziunii adolescenţilor au fost depuse şase proiecte dintre care doar trei au fost premiate. Proiectul câştigător cu o valoare financiară de 150 lei a aparţinut Sabinei Ţapu de14 ani. Juriul a decis să împartă suma  de 300 lei pusă la dispoziţie prin proiect către trei participanţi. Asta şi datorită ideilor interesante din proiectele depuse, idei care au dus la crearea unei viitoare posibile grile a televiziunii adolescenţilor. Proiectele pentru construcţia siteului clasate pe locul II aparţin Larisei Simionescu-17 ani şi Denisei Sandu-13 ani, cele două intrând fiecare în posesia sumei de 70 lei.

La concursul de reportaje video fondul de premiere de 1000 lei dispus prin proiectul finanţat de Primăria Botoşani  a fost suplimentat de Centrul Europe Direct Botoşani pentru acele proiecte cu tematică europeană.  Astfel, clasamentul final al celei de-a doua ediţii a concursului de reportaje video Botoşani, oraşul meu drag a fost următorul:

Menţiunea 5: Colectarea, încotro?  – Karina Todireanu-13 ani, Adelina Vieru-12 ani, Mario Galan – 10 ani
Menţiunea 4: Copilărie petrecută în cântec  – Larisa Simionescu-17 ani, Sabina Ţapu-14 ani, Ana Maria Boghean – 10 ani
Menţiunea 3: Şcoli Europene în Botoşani –Denisa Sandu-13 ani, Amalia Sandu-14 ani
Menţiunea 2: Clădirile vechi, simbolul oraşului – Ana Iftodeanu – 12 ani, Andreea Robertina Ciobanu – 13 ani
Menţiunea 1: Mădălina Brumă-14 ani, Delia Rusu-13 ani
Premiul III: Beciurile din centrul vechi, un pas spre revitalizarea zonei? – Alexandra Ciotir – 14 ani, Anda Vişan – 13 ani, Simina Luca-10 ani
Premiul II: Botoşani, oraşul domniţelor  – Ilona Dănilă-14 ani, Georgiana Aniţulesei-12 ani, Maria Aniţei- 11 ani
Premiul I: Botoşani, oraş în Europa – Paula Ifrim- 13 ani, Lucia Luca-12 ani

descărcare (5)Au mai fost acordate şi premii speciale pentru copiii care au debutat la concurs, pentru cea mai bună echipa, pentru cea mai frumoasă poveste, pentru cel mai bun voiceover. Premiul -Cel mai bun voiceover a fost câştigat de trei dintre participanţi respectiv Karina Todireanu, Alexandra Ciotir, Ilona Dănilă. Premiul Best Story i-a revenit Anei Iftodeanu, iar pentru cea mai bună echipă, la fel ca anul trecut, echipei care a câştigat locul I, respectiv Alexandra Paula Ifrim şi Lucia Luca.

La secţiunea JUNIOR, clasamentul a fost următorul:

  1. Mario Galan – 10 ani
  2. Simina Luca şi Ana Maria Boghean
  3. Maria Aniţei

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. D.M. Gaftoneanu spune:

    …Frumoasă inițiativa organizatorilor, un eveniment de nota 10 cu felicitări!

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania