Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Premiile Societății Culturale STEAUA NORDULUI Botoșani

Primit pentru publicare: 05 aug.2015

 

Premiile Societății Culturale STEAUA NORDULUI Botoșani

(regulament-cadru de acordare a premiilor)

 1.  Societatea Culturală STEAUA NORDULUI Botoșani instituie acordarea anuală sau cu prilejul unor evenimente culturale curente a premiilor cu titulatura prescurtată de ,,STEAUA NORDULUI”.
 2. Aceasta inițiativă vizează o modestă contribuție la viața culturală a Botoșaniului și își propune coagularea unei comunități reprezentative de oameni de cultură prin decernarea de către un juriu profesionist a distincției menționate personalităților care își au originile aici sau care și-au legat numele de zona județului Botoșani.

III. Premiile vor răsplăti meritele deosebite ale laureaților în următoarele domenii: literatură, pictură, sculptură, arhitectură (muzee), coregrafie, muzică, cinematografie (teatru), numismatică sau profilul de militant sau de manager cultural.

 1. Premiul se compune dintr-o medalie executată de Monetăria Statului sau de către o altă firmă specializată, medalie însoțită  de o diplomă personalizată și opțional de:
  -un pachet de volume de lux;
  -un portret caricatural însoțit de un catren umoristic;
  -o sumă de bani.
 1. Medalia va avea, în mod obișnuit, o singură clasă de execuție cu indicarea materialului din care este fabricată, după cum urmează (descriere de ansamblu):

-,,STEAUA NORDULUI” – medalie clasică, 2 fețe, inscripționare avers: ,,*DEMNITATE*MUNCĂ* GENEROZITATE*Per aspera ad astra*”, revers: ,,*SOCIETATEA CULTURALĂ STEAUA NORDULUI*BOTOȘANI-ROMÂNIA*” din argint 925‰, cca. 55 g, suprafață lucioasă, execuție proof, diametrul d=50×2,7 mm, executată prin presare, text+siglă+lauri în relief, însoțită de certificat de autenticitate, prezentată în cutie imitație piele bleumarin, 125×125 mm, în interior: capac satin bleumarin+panglică tricoloră, suport medalie bleumarin. Setul este format din medalie, cutie și certificat. Pentru cazurile de excepție, se poate proceda la acoperiri electrochimice (placare) cu Au.

 1. Juriul primei ediții va fi nominalizat de către membrii asociației, urmând ca dintre laureații primei ediții să fie cooptat juriul celei de-a doua ediții și așa mai departe.

VII. Premiile se acordă fie pentru omagierea întregii activități a unora dintre personalitățile implicate în viața publică, fie cu prilejul unor concursuri tematice la nivel local, național sau internațional.

Atașat, schița avers-revers și imagini foto primite de la Monetăria Statului. Relații, obiecții, sugestii și propuneri pentru grupul de lucru, tel. 0749499660 sau pe adresa de mail gaftoneanu_dorel@yahoo.com.

În numele grupului de inițiativă
al Societății Culturale STEAUA NORDULUI Botoșani, D.M. Gaftoneanu

dmg,1 dmg,2 dmg,3 dmg,4

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

7 comentarii la acestă însemnare

 1. Angel Lady spune:

  Super! Multe felicitari si mult succes!

 2. GHEORGHE VICOL spune:

  Medalia este realizată cu mult bun-gust artistic şi va fi o mare onoare pentru scriitorul care o va primi!

 3. Constantin Enescu spune:

  Cu asemenea vastă activitate MINISTERUL CULTURII se va muta la Botoşani, felicitări organizatorilor

 4. Bogdan Ulmu spune:

  Felicitări & succes mai departe!

 5. Gh. Ciobanu spune:

  O initiativa laudabila, absolut necesara. Totusi sugerez juriului sa cintareasca cu maxima responsabilitate meritele viitorilor ,,laureate” , evitind practicile specifice Premiului National ,,Mihai Eminescu”

 6. paula romanescu spune:

  Fie ca Steaua Nordului – calauza statornica a calatorilor indragostiti de larguri si tarmuri departate – sa-si afle rasfrangere in stradania cu care incercati sa dati Botosanilor – loc de pre pamantul romanesc din care „Porni Luceafarul” – cale si popas spre nebanuitele trepte ale verbului cantator.

  Felicitari pentru initiativa si lauda luminii din gandul omenesc!

  P.R.

 7. marin spune:

  Ministerul cuturii cu foloasele nu stiu care este amestecul astuia?

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania