Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Premiile Societăţii Culturale STEAUA NORDULUI Botoşani

  Primit pentru publicare: 31 mai 2016
Publicare sponsorizată de  Ed. Agata

GaftonDMGPremiile Societăţii Culturale STEAUA NORDULUI Botoşani

(regulament-cadru de acordare a premiilor)

 

I.Societatea Culturală STEAUA NORDULUI Botoşani instituie acordarea anuală sau cu prilejul unor evenimente culturale curente a premiilor cu titulatura prescurtată de ,,STEAUA NORDULUI”.

II:Aceasta iniţiativă vizează o modestă contribuţie la viaţa culturală a Botoşaniului şi îşi propune coagularea unei comunităţi reprezentative de oameni de cultură prin decernarea de către un juriu profesionist a distincţiei menţionate personalităţilor care îşi au originile aici sau care şi-au legat numele de zona judeţului Botoşani.

III. Premiile vor răsplăti meritele deosebite ale laureaţilor în următoarele domenii: literatură, pictură, sculptură, arhitectură (muzee), coregrafie, muzică, cinematografie (teatru), numismatică sau profilul de militant sau de manager cultural.

IV.Premiul se compune dintr-o medalie executată de Monetăria Statului sau de către o altă firmă specializată, medalie însoţită de o diplomă personalizată şi opţional de:

-un pachet de volume de lux;
-un portret caricatural însoţit de un catren umoristic;
-o sumă de bani.

V.Medalia va avea în mod obişnuit o singură clasă de execuţie cu indicarea materialului din care este fabricată, după cum urmează (descriere de ansamblu):

-,,STEAUA NORDULUI– medalie clasică, 2 feţe, inscripţionare avers: ,,*DEMNITATE*MUNCĂ* GENEROZITATE*Per aspera ad astra*”, revers: ,,*SOCIETATEA CULTURALĂ STEAUA NORDULUI*BOTOŞANI-ROMÂNIA*” din argint 925‰, cca. 55 g, suprafaţă lucioasă, execuţie proof, diametrul d=50×2,7 mm, executată prin presare, text+siglă+lauri în relief, însoţită de certificat de autenticitate, prezentată în cutie imitaţie piele bleumarin, 125×125 mm, în interior: capac satin bleumarin+panglică tricoloră, suport medalie bleumarin. Setul este format din medalie, cutie şi certificat. Pentru cazurile de excepţie, se poate proceda la acoperiri electrochimice (placare) cu Au.

VI.Juriul primei ediţii va fi nominalizat de către membrii asociaţiei, urmând ca dintre laureaţii primei ediţii să fie cooptat juriul celei de-a doua ediţii şi aşa mai departe.

VII. Premiile se acordă fie pentru omagierea întregii activităţi a unora dintre personalităţile implicate în viaţa publică, fie cu prilejul unor concursuri tematice la nivel local, naţional sau internaţional.

Anul trecut, la prima ediţie a evenimentului, desfăşurată pe data de 19 septembrie 2015 la Sala Oglinzilor de la Muzeul Judeţean Botoşani, cu aceste premii au fost distinşi Gheorghe Median, Georgică Manole, Steliana Băltuţă, Silvia Lazarovici, Marieta Baciu, Victor Teişanu, Cezar Amitroaei şi Vasile Larco.

Recent, această distincţie a fost primită de către d-l Lucian Perţa, ,,regele parodiei româneşti ” şi de către d-l Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu din Botoşani.

Orice sugestie, propunere sau recomandare de consolidare a proiectului nostru în 2016- aflat în lucru cu sprijinul financiar al Consiliului Local Botoşani- este mai mult decât binevenită.

În numele grupului de iniţiativă
al Societăţii Culturale STEAUA NORDULUI Botoşani, D.M. Gaftoneanu, preşedinte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania