Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

“Programul bursier “Prof. dr. Constantin Manolache”, sustinut de ROTARY CLUB BOTOSANI, se extinde la nivelul intregului judet

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

“Programul bursier “Prof. dr. Constantin Manolache”, sustinut de ROTARY CLUB BOTOSANI, se extinde la nivelul intregului judet

Primit pentru publicare: 04 Oct. 2018
De la: Rotary Club Botoșani
Publicat: 07 Oct. 2018
Sponsorizat

Editor: Ion Istrate

Începând cu anul școlar 2018-2019, programul bursier inițiat de Rotary Club Botoșani crește în anvergură, extinzându-se la nivelul întregului județ totodată cu creșterea numărului de burse acordate.
Foto: Olimpicii din Botoșani – 2018
Astfel, dacă în primii patru ani ai proiectului au fost acordate 2 sau 3 burse școlare pentru elevii ce studiau în Municipiul Botoșani, începând cu acest an pot aplica pentru obținerea unei burse elevi de la toate liceele din județul Botoșani. Lansarea programului a avut loc la finalul anului școlar anterior, în prezența a doi absolvenți eminenți, Ștefania ROȘCA și Alexandru-Petre PITROP (foto), multipli laureați naționali ai olimpiadelor școlare, care au venit în mijlocul nostru, pentru a-i îndemna pe prietenii lor mai mici, încă elevi, să depună dosare de solicitare a burselor, la începutul anului școlar 2018-2019.
Clubul Rotary Botoșani continuă proiectul “Ajută un copil să învețe”  acordând și pentru anul școlar 2018-2019 un număr de patru burse școlare “PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE“ pentru sprijinirea elevilor cu performanțe, termenul de depunere al dosarelor fiind 22 octombrie 2018.  Valoarea unei burse este de 6.000,00 lei/an și se va acorda conform Regulamentului, în baza unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unei premise în lansarea acestora spre studii superioare.
Este considerat eligibil pentru a aplica la BURSA ȘCOLARA ROTARY orice elev care urmează cursurile la învățământul de zi în unitățile de învățământ din Județul Botoșani și care:
– este elev în într-o unitate de învățământ liceal din Județul Botoșani și are domiciliul în județul Botoșani,
– s-a remarcat la olimpiadă/concurs – faza națională și s-a clasat în primele 20 de locuri.
– are media generală a anului de studiu anterior peste 9,00.
– veniturile familiei să nu depășească 3000 lei (valoare netă ce se va dovedi prin documente).
– nu beneficiază de alte burse cu surse din mediul privat.

Perioada de primire a dosarelor de candidatură este 1 septembrie – 22 octombrie 2018, la secretariatul partenerului în cadrul acestui proiect, Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, str.  Nicolae Iorga nr. 28, în atenția Clubului Rotary Botoșani.
Atribuirea burselor de studiu se va face în urma unui proces de evaluare a candidaților înscriși, lista bursierilor câștigători urmând a fi publicată la finalul lunii octombrie 2018.
Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate și conținutul dosarului de candidatură pot fi accesate pe pagina de Facebook a clubului:
https://www.facebook.com/events/258258724893598/
www.rotarybotosani.ro        office@rotarybotosani.ro            www.facebook.com/RotaryBotosani

Bursele poarta numele distinsului nostru coleg, profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a inițiat în tainele cărților generații și generații de elevi. In memoria sa, Rotary Club Botoșani a hotărât ca bursele de studiu, care vor fi acordate începând cu anul școlar 2014-2015, să-i poarte numele, în semn de prețuire, de respect dar și ca model de urmat pentru generațiile următoare.

Clubul Rotary – Botoșani, organizație non-guvernamentală și non-profit, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice,  profesioniști de elită în domeniul lor de activitate, are ca principiu / obiectiv susținerea performanței și a excelenței, prin implicarea în proiecte sociale, culturale, sportive și educaționale, sub sloganul “A servi mai presus de sine însuși”.”

Rotary Club Botosani
Str. Cuza Voda nr. 11
www.rotarybotosani.ro
www.facebook.com/RotaryBotosaniAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania