Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Proiectul Legii internship-ului, în dezbatere

Comunicat de presă
Primit de la: Andreea Loredana Constantin (USR)

Uniunea Studenților din România desfășoară în intervalul 17 martie – 17aprilie, campania națională de informare și dezbatere, avândca principal scop sensibilizarea opiniei publice față de proiectul Legii internship-ului, precum și obținerea sprijinului factorilor de deciziedin administrația locală și centrală.

Legea Internshipului este o inițiativă a Uniunii Studenților din România menită să creeze o punte de comunicare între mediul universitar şi instituţiile private și să reglementeze derularea internshipurilor de o manieră care să se vădească avantajoasă atât  pentru student, cât şi pentru angajat or sau instituţiile de învăţământ superior.

Campania derulată sub sloganul „Internship: Realitate europeană, șansă românească” presupune desfășurarea pe parcursul unei luni a unor dezbateri pe tema Legii Internshipului în următoarele centre universitare din țară: București, Cluj, Iași, Suceava, Târgu-Mureș, Sibiu, Brașov, Oradea, Târgoviște, Arad, Timișoara, Craiova, Constanța, Pitești, Ploiești.

Instrumentul de bază îl constituie site-ul campaniei, www.internship.uniunea.ro, precum instrument de bază al demersului Uniunii Studenților din România, scopul fiind acela de a reflecta opiniile cetățenilor fațăde proiectul legislativ menit să vină în întâmpinarea nevoilor tinerilor. Mai multe detalii despre parcursul legii, dezbaterile din principalele centre universitare din țară sau informații legate de feedback-ul autorităților găsiți pe canalele oficiale de informare ale USR www.uniunea.ro si www.facebook.com/usr.ro. Platformele online sunt actualizate constant, tocmai pentru a menține o comunicare eficientă cu beneficiarii proiectului Legii Internshipului, tinerii.

Uniunea Studenților din România este o federație la nivel național, cu membri în 20 de centre universitare. Scopul statutar este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivelnațional, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinția României, precum şi Municipalități şi Universități. USR este reprezentată  în Consiliul Economic și Social din România.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.570 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5