Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Restanţe…

Restanţe…

Anul 2012 îşi derulează cu repeziciune ultimele file. E vremea colindelor şi a Publication1 [800x600]urărilor de bine, de sănătate şi rodnicie. Este şi timpul bilanţului de peste an. Şi, aşa cum pe la geamurile caselor de români se adună cete de colindători sau de plugari, aşa şi pe masa mea s-au cam adunat tomurile rodite de harnici şi pricepuţi meşteri ai condeiului/cuvântului. Mărturisesc faptul că toate cărţile achiziţionate din librării sau primite de la chiar autorii acestora au constituit motive de reală bucurie şi încântare. Fiecare carte a fost, la timp şi cu atenţie, citită! S-ar fi cuvenit să şi scriu, (mai prompt, la timp!), despre ele. Nu s-a întâmplat lucrul acesta. Şi nu neapărat din delăsare, ci dintr-o altă ordine (subiectivă, desigur) a… priorităţilor.
Dar, nu numai despre cărţi nu am scris. Nu am scris nici despre „întâmplările” culturale/ştiinţifice la care am luat parte. Nu am scris, de pildă, despre o acţiune ştiinţifică de anvergură naţională, care a avut loc, la începutul lunii decembrie, la Botoşani. Acţiune la care nu doar am participat, ci m-am numărat (şi) printre organizatori. Este vorba despre Conferinţa Naţională de Matematică „Acad. Octav Onicescu – 120 de ani de la naştere”. Cu reduse şanse de reuşită, poate, voi mai recupera/ îndrepta câte ceva, în cele ce urmează…Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.585 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5