Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

România funcționează cu taxele tale. Impozite și taxe pe ecranul televizorului: “Omule, fii bun român!”

Oprea-Ion-320x200-150x150Primit pentru publicare: 17 iun.2015
Autor: Ion N. OPREA
Publicat: 17 iun.2015

 

România funcționează cu taxele tale

Impozite și taxe pe ecranul televizorului: “Omule, fii bun român!”

 

În România, se știe, există tot felul de posturi în administrația de stat ocupate de oameni  bine plătiți care ar trebui să se ocupe de încasarea impozitelor și taxelor de la populație. Ani de zile s-au înmulțit numărul lor, dar și a sumelor cu care sunt plătiți ca salarii, premii și suplimente, procentuale,  la sumele încasate. În același timp, statisticile spun că mari sume rămân an de an în întregime neîncasate.

De la un timp, însă, probabil de când un anumit om, beneficiar și cheltuitor al fondurilor europene, dar cu pașii făcuți când la ruși când la chinezi sau nord-coreeni, după simpatii,  pe ecranul televizoarelor  noastre apare o reclamă de un fel desosebit, cu un pronuțat caracter patriotic, cum sunt și faptele celui de la Guvern:  Fii bun român, plătește-ți la timp taxele și impozitele datorate!, sună și îndeamnă insistent  pe cetățean clipul publicitar.

Cum? De ce?, se întreabă oricine care cunoaște ce este țara,  dar mai ales cei cărora nu le mai rămâne nimic pentru piață din ce câștigă, după ce și-au achitat utilitățile.  Și cugetă  mai departe românul, ca să aibă statul, guvernul, cu ce să plătească atâția trântori și paraziți care, în întreaga administrație  de stat, nu produc nimic, ci huzuresc pe munca și banii bunului român, care este chemat să rămână un bun patriot, cum se încontrează un..  N. F., pe albul televizoarelor.

Și, de când un anumit om, om cu demnitate înaltă a revenit la Palatul Victoria, pe care îl părăsise plecînd la Baku, unde anumiți ideologi și-au făcut studii cu iz communist, cunoscătorii fac legatura reclamei publicitare cu o anumită personalitate, născută chiar în Rusia, la St. Petersburg, la 2 februarie 1905. Este vorba de  filozoafa și scriitoarea  americană Zinovievna Alisa Rosenbaum, cunoscută și sub pseudonimul literar Ayn Rand care a decedat în martie 1982 la New York, și care spunea, ceea ce se potrivește momentului  nostru, poate adus de domnul Victor Viorel Ponta:  ” Cînd vei constata că, în scopul de a produce, trebuie să obții aprobarea  de la acei care nu produc nimic, când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri, când  vei înțelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită și influența lor e mai eficace decât munca lor, că legile nu te protejează contra lor  ci dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejați împtriva ta,  când vei descoperi că este răsplătită corupția iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fără teama de a greși, că soarta societății în care trăiești, este condamnată”.

Precizate  de Ayn Rand în 1950, mai actuale ca oricând în România anului 2015!  În România anului 2015 când ce se datorează statului de către patrioți se adună cu televizorul, marii datornici trec pe arierate sau la scutiri directe, dacă debitorul are  trecere la cine și  unde trebuie!

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania