Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

A MURIT UN SCRIITOR CARE MERITA PREMIUL NOBEL!

Primit pentru publicare: 22 oct. 2016

Autor: MARIN IFRIM

 


A MURIT UN SCRIITOR CARE  MERITA PREMIUL NOBEL!


 

Am primit un mesaj de la Iaşi, în care mi s-a spus că a murit inconfundabilul scriitor Vasile Andru. Un scriitor căruia i s-ar fi cuvenit de multă vreme Premiul Nobel. Nu numai pentru literatură, ci chiar şi pentru pace. În cel mai recent număr al revistei ”Cartelul metaforelor”, într-un dialog cu Gheorghe Dobre, redactor-şef al revistei ”Helis” , am făcut trimitere şi la Vasile Andru. Revista ”Helis” e uşor de găsit pe Internet, ca şi biobibliografia lui Vasile Andru.
Nu vreau să lungesc lucrurile, pentru că se pot irita culturnicii fostului partid comunist.
Despre Vasile Andru am auzit pentru prima dată de la fostul său coleg de facultate, regretatul animator cultural buzoian Constantin Petcu, în memoria căruia am organizat 17 ediţii ale unui concurs literar pentru elevi, sub egida Casei de Cultură a Sindicatelor Buzău. Pe Vasile Andru l-am cunoscut în 1987, la revista ”Viaţa Românească”, la o mică şuetă spontană la care au fost prezente nume de referinţă ale culturii noastre: Petru Creţia, Radu G. Ţeposu, Mircea Scarlat, Gheorghe Tomozei şi Cristian Moraru. Am avut această onoare imensă. Dumnezeu cu mila!

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.584 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5