Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Se apropie referendumul  – FAMILIA. Violul, tot „sex alternativ” domnule Cărtărescu?

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

Se apropie referendumul  – FAMILIA. Violul, tot „sex alternativ” domnule Cărtărescu?

 

Primit pentru publicare: 02 Oct. 2018
Autor:  Ion N.  OPREA, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul
Publicat: 03 Oct. 2018
Editor: Ion ISTRATE

 

Despre Mircea Cărtărescu şi scrierile sale am scris nu doar în cărţile mele, de regulă totul am publicat mai întâi în revista Luceafărul, locul unde mă găsesc mai des cititorii mei, ca şi membrii Cenaclului la distanţă.
Fac acelaşi lucru şi de data aceasta, redând  interviul în cauză, semn că şi de data aceasta, ca şi dr. Pavel Chirilă, nu-i agreez opiniile.
„Doctorul Pavel Chirilă a decis să reacționeze la un recent interviu al scriitorului Mircea Cărtărescu, acordat postului TV Digi24. Cunoscutul medic îi adresează o scrisoare lui Cărtărescu prin care, cu fină ironie și atenție la detalii, face o analiză „pe text”-ul scriitorului.
Citește și: Legile Justiției, în linie dreaptă

Textul integral al doctorului Pavel Chirilă îl puteți citi mai jos:
Articol scris de Q Magazine/ Publicat pe data de 25-09-2018

„Domnule Mircea Cărtărescu,
Recent ați dat un interviu la Digi 24 în favoarea unei minorități  sexuale și împotriva unei majorități sexuale (ați împărțit poporul în două).
Vă propun o analiză „pe text” – cum le place scriitorilor – a discursului Dumneavoastră  în care plângeți și deplângeți situația grea a „sexului alternativ”.
În primul rând maestre, vă mărturisesc că am fost obișnuit din copilărie să aflu și să cred că scriitorii se ocupă numai cu lucururi frumoase și impresionante; ei au perfecționat toate limbile popoarelor prin licențe poetice emoționante, pozitive, plăcute auzului și vieții lăuntrice. Chiar când marii scriitori descriu sau analizează suferința sau mizeria, mesajul este unul ziditor, căci te învață să devii virtuos și apărător al valorilor morale.
Majoritatea este foarte vinovată” – sunt cuvintele dumneavoastră, referindu-vă la cele 3 milioane de semnături pentru referendum. Dar când n-a fost majoritatea vinovată? În Comitetele Centrale ale partidelor din țările comuniste erau puțini (13 la sovietici) adică o minoritate, dar au omorât zeci de milioane.
Trebuie să vă hotărâți. Sunt convins că în decembrie 1989 vă plăcea majoritatea (democrația, etc).
Știu că scriitorilor le plac neologismele (chiar riscând poluarea lingvistică).
„Sex alternativ, erotism alternativ”- sunt cuvintele dumneavoastră. Aș fi curios să știu dacă violul, pedofilia, sexul colectiv, casătoria unisex cu parteneri multipli, schimbarea anatomică a sexului și condamnarea la neputința de a schimba sexul genetic, sunt- în concepția dumneavoastră, tot sex „alternativ”.
„Referendum disgrațios, lipsit de temei”- sunt cuvintele Dumneavoastră. Referendumul acesta este democratic, chiar daca v-a luat prin surprindere. Cum puteți să spuneți că este disgrațios și lipsit de temei? Este dorința unei majorități!
Dacă ați fi afirmat aceasta în timpul Revoluției Franceze, v-ar fi ars cărțile  în curtea Bastiliei. „Comunitatea foarte mare împotriva unei minorități puțin signifiante și puțin vocale”- sunt cuvintele Dumneavoastră.
Îmi pare rău pentru îngrijoarea Dumneavoastră dar – slavă Domnului- că în țara noastră  heterosexualii  sunt o „comunitate foarte mare”, și sperăm să fie întotdeauna așa.
Cât privește „slabele vocalize” ale „sexului alternativ” aici nu aveți dreptate, chiar vă înșelați , dacă nu cumva o faceți intenționat. Ați putut vedea la demostrațiile din stradă, adulți care strigă pentru drepturile omului, și ale mădularelor respective purtând copii inocenți pe umeri și clamând:  „până când să stăm ascunși și să fim blamați?”.
Încă o corecție, maestre. Comunitatea gay nu este „minoritate puțin signifiantă” pentru că printre ei sunt mulți oameni politici importanți și pe ei îi apără și mulți intelectuali reputați și scriitori ca Dumneavoastră .
Pe creștini însă îi apără Dumnezeu.
În plus, noi știm și credem  că Biserica „nici porțile iadului nu o vor dărâma”.
Îmi permit să vă dau un sfat: Spuneți-le celor pe care îi plângeți și promovați (sexiștii aceștia alternativi) să-și obțină „căsătoria” prin referendum. Au aceeași cale legală și democratică ca și creștinii. Ce credeți, vor aduna trei milioane de iscălituri?
Cu alese doriri de bine pentru sănătatea Dumneavoastră  trupească și sufletească.

P.S. Pentru că sunteți un scriitor, după părerea unora, talentat, vă reproduc din Noul Testament, Epistola Sobornicească a Sfântului Apostol Iuda  cele mai „tari metafore” prin care sunt caracterizate „cetățile Sodomei, Gomorei și cele dimprejurul lor ”:  „pete de necurăție la mesele voastre obștești” , „nori fără apă purtați de vânturi”, „pomi tomnatici fără roade de două ori uscați și dezrădăcinați”, „valuri sălbatice ale mării care își spumegă rușinea lor”, „stele rătăcitoare cărora întunericul întunericului li se păstrează în veșnicie…”.

PRELUAT DE PE NET, 2 OCTOMBRIE 2018Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania