Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Semnal editorial – Teatru+Muzică=Poveste, de Teodora Constantinescu, Editura Astralis, 2017

Primit pentru publicare: 18 mai 2017
Autor: Luminița ZAHARIA
Publicat: 18 mai 2017
Editor: Ion ISTRATE

 

Semnal editorial

Teatru+Muzică=Poveste, de Teodora Constantinescu, Editura Astralis, 2017

 

  Să publici o carte la 22 ani este un act de mare curaj și responsabilitate deopotrivă, mai ales cînd autoarea vine din lumea muzicii. Frumoasa Teodora Constantinescu, studentă la Universitatea Națională de Muzică București la clasa doamnei conf. univ. dr. Claudia Codreanu, a obținut importante premii în țară și străinătate, a interpretat numeroase roluri în piese celebre, devenind în 2015 și membră a Corului Regal.

În volumul Teatru+Muzică=Poveste – opus regizoral de teatru liric, al cărui cadru scenografic este semnat Daniel Prallea Blaga, ca și direcția de scenă, este prezentată gradual realizarea proiectului Motanul încălțat de Cornel Trăilescu, în care tînăra autoare a jucat rolul Iepurașul alb. Reprezentînd o istorie a acestei experiențe, dar și o confesiune de suflet, cartea incită, ne invită la o călătorie imaginară în spatele cortinei. Munca, munca de echipă în special, relațiile interumane, entuziasmul, greutățile, satisfacțiile, momentele hazlii, tot ce presupune realizarea unui asemenea proiect, despre care spectatorul nu are habar, sunt povestite delicios de Teodora, cu candoare, cu sinceritate  dar și cu mult talent narativ.

  După o scurtă descriere a spectacolului, pe care îl numește “o explozie de culoare și energie”, autoarea prezintă o mică istorie a grupului, apoi ne face cunoștință cu fiecare personaj, respectiv interpret, cu activitatea artistică a fiecăruia în parte. Cartea este presărată cu fotografii ale artiștilor, cu scene din spectacol – și este însoțită de un CD cu înregistrarea spectacolului-concert “Motanul încălțat” pe scena Ateneului Român, rezultînd astfel o bijuterie demnă de păstrat în biblioteca fiecărui participant la acest frumos proiect, spre neuitare – dar și în biblioteca oricărui iubitor de muzică, de frumos!

  O felicit sincer și îi doresc mult succes în tot ce întreprinde și visează!

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania