Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

SFINȚIREA CATEDRALEI MÂNTUIRII NEAMULUI ROMÂNESC ÎN ANUL CENTENARULUI

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

SFINȚIREA CATEDRALEI MÂNTUIRII NEAMULUI ROMÂNESC ÎN ANUL CENTENARULUI

Primit pentru publicare: 26 Nov. 2018
Autor: Vochița TULCAN MACOVEI
Publicat: 26 Nov. 2018
Editor: Ion ISTRATE

 

 

CU SIGURANȚĂ, FAPTELE MARI SE FĂURESC ÎN TĂCERE!
UNEORI ÎN MARE TĂCERE!

Așa a procedat și Biserica Ortodoxă Română. Sincer, nu am auzit, de-a lungul celor opt ani de când a început construcția Catedralei Neamului, prea multe vorbe. 
Sunt convinsă că evenimentul sfințirii mărețului edificiu a prilejuit mare bucurie în sufletul românilor. Acest lucru este explicat, nu doar de prezența numărului foarte mare de oameni participanți la slujbă, iar apoi la Liturghie, cât și de schimburile de opinii ale românilor de pe rețelele online. 
Căci trebuie să recunoaștem că Biserica Ortodoxă a reprezentat de-a lungul istoriei noastre acea „axis mundi” care a sprijinit păstrarea libertății neamului nostru, a spiritului românesc, a credinței dintotdeauna a românilor în Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu și în Fecioara Maria. În egală măsură, Catedrala reprezintă pentru noi, locul sacru unde mergem pentru a ne îndumnezei sufletul, în calea noastră către cer! 
Acolo ne putem simți în comuniune cu sfinții aflați deja în cer, căci iconografia bisericească reprezintă, pentru cei care înțeleg să dea valoare Sacrului, o fereastră către lumea de sus. 
De aceea, clădirea și sfințirea acestui monument al românismului în capitală vine ca un act de mare cinstire a Zilei Naționale a României!
În calitate de român credincios ortodox, aflat în căutarea Adevărului Divin, mă alătur, sincer, bucuriei românilor de pretutindeni de a se închina în acest locaș de cult. Mă bucur pentru hotărârea Divinității care a făcut ca poporul român creștin – ortodox să nu sărbătorească acum sfințirea unei mari moschei la București, a cărei construcție, se știe, trebuia să fie începută în 2017: „Marea Moschee nu se mai construieşte din lipsa banilor. Muftiul Iusuf Murat a declarat pentru TVR că terenul de 1,1 hectare, din Capitală, lângă Romexpo a fost deja înapoiat statului român. El a mai precizat că decizia de a stopa construcţia nu are legătură cu faptul că au existat voci care s-au opus proiectului”. (https://www.digi24.ro/…/marea-moschee-de-la-bucuresti-nu-se…)
Alt mare dar oferit românilor, în anul Centenarului, de BOR este canonizarea unui mare iubitor de Dumnezeu și de oameni, a părintelui Arsenie Boca, cel care va purta numele de sfânt: Sfântul Arsenie de la Prislop. 
LA MULȚI ANI ROMÂNIA!
LA MULȚI ANI, ROMÂNI, ORIUNDE V-AȚI AFLA!Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania