Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Citeşte românul, citeşte…

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

Citeşte românul, citeşte…

Primit pentru publicare: 26 Nov. 2018
Autor:  Ion N.  OPREA, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul
Publicat: 26 Nov. 2018
Editor: Ion ISTRATE

 

         In mulţimea de manifestări culturale, gen FILIT şi Târguri de carte Gaudeamus, care au probat cât de răspândită şi bine primită este cartea în România, am recepţionat la TV, de la Romexpo, 14-18 noiembrie şi spusele care, am tot spus, pe mine mă deranjează, socotindu-le o făcătură a cuiva care stă rău cu statistica, e vorba de afirmaţia, mereu repetată, că în România un mare procent de trăitori, luni la rând, nu mai citesc nici o carte.

        Şi, dacă aşa e cu cartea, se înţelege, nici ziarele şi revistele nu mai au căutare…

      Asemenea afirmaţii, în ţara lui Eminescu, nu au reazim şi întotdeauna, în această revistă şi în altele, le-am dezavuat. Iată, într-un fel, parcă şi Google îmi dă dreptate: „Revista Luceafărul e în Onoare!”, semna la 23 noiembrie a. c.  Ion Istrate, editorul publicției, vestea care ne-a bucurat pe mulţi dintre cititori şi colaboratori. „Publicația noastră a prins locul I (22.11.2018) după numărul de cititori, în clasamentul publicațiilor de artă și cultură realizat de Google. Mulțumim cititorilor, mulțumim colaboratorilor noștri”, continua acesta şi ne informa: „Din luna ianuarie a Noului An, vom duce în spate 10 ani de activitate, cu un numeros grup de publiciști colaboratori și un mare număr de cititori și admiratori din toată lumea. Pentru toți, în 11 – 12 ianuarie a anului ce vine, o surpriză! Vom încerca să ne manifestăm pe măsura succesului avut în acești 10 ani”.
      In calitate de colaboratori la Luceafărul, membrii cenaclului de la distanţă ne bucurăm şi aşteptăm cu interes surpriza făgăduită…
       Informaţia de mai sus coincidea cu alta tot importantă pentru mine, colaborator cu multe articole în revista care păstra în portofoliu şi a publicat pe 24 noiembrie cursivul:   „Ion N. Oprea, adică eu, pentru promovarea operei poetului Vasile Voiculescu şi pentru întrega şi prolifica activitate scriitoricească” am fost distins cu Diplomă de excelenţă de către  Asociaţia culturală „Renaştera buzoiană” din cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor Buzău, director Vasile Minică, secretar general Marin Ifrim.
Pentru asemenea gesturi, fireşte, mulţumesc celor care mă fac cunoscut şi  precizez ceea ce presa şi cititorii cunosc, cărţile şi articolele mele, aflate în biblioteci şi la cititori sunt hrană spirituală pentru toate vârstele. Iată dovada:
                  Stimate Domnule Oprea ,
          Am reușit să citesc ceea ce mi-ați expediat ultima dată.Mulțumesc mult și încă o dată vă spun că orice dar are o limită. Dacă aș contribui financiar pentru tot ceea ce-mi aduceți , aș fi mult mai liniștită.Orice muncă trebuie răsplătită.Dincolo de toate , am citit cu plăcere și interes.Acum am dus cărțile  mamei , așa cum îi duc fiecare volum primit de la dumneavoastră.Deși are aproape 87 de ani , în decembrie va intra în 88 , și deși are probleme serioase cu vederea , se chinuie să citească mult , mult , mult , tot ce scrieţi şi dumneavoastră.
           Am încercat , după puterile mele , să răspund , după mintea și sufletul meu , la întrebările nepuse , dar  pe care singură mi le-am creat , citind  toate volumele .Îi voi trimite și doamnei profesor Ana Dumitrescu ceea ce am scris.
     Sănătate multă să aveți și spor pentru tot ceea ce doriți să înfăptuiți !
                                Dr.     Teona  Scopos, 25 noiembrie 2018
Este vorba despre volumele „Cronică în trei: INO, Ana şi Cehaş, autori Ana Dumitrescu, Ion N. Oprea, Constantin Huşanu, „Arc peste timp – Contribuţiuni de Ion N. Oprea, Istorii, comentarii, miscelanea, vol. I-III, antologii, coordonator Ion N. Oprea, toate  editate la Armonii Culturale-Adjud, 2018.
         Comentariile şi scrisoarea pentru doamna Ana Dumitrescu  cititorii le vor găsi într-un viitor volum Istorii, comentarii, miscelanea.
                                 Ion N. Oprea, 26 noiembrie 2018

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania