Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Și în politică… Cultura primează. Călătorie în vatra de lumină românească – Iașul Cultural


  Dorina rodu
  Primit pentru publicare: 15 febr.2016
  Autor: Dorina RODU
  Publicat: 17 febr.2016

   

   

  Cultura primează

  Călătorie în vatra de lumină românească – Iașul Cultural

  Pe data de 11 februarie 2016, a avut loc o excursie tematică prin Iașul Cultural, pentru copiii din orașul Bucecea. Suruciuc, BuceceaAceastă excursie s-a organizat cu ajutorul Asociației CRISTOFOR din Iași, la inițiativa și  cu sprijinul profesorului Bogdan Suruciuc.

  Primul popas a fost la Asociația Ortodoxă a Femeilor, unde copiii au servit micul dejun și au primit în dar câte o carte și o jucărie din partea doamnelor din organizaţie.
  Cu emoţie au păşit apoi în Bojdeuca lui Ion Creangă, unde au luat contact direct cu amintirile marelui povestitor.
  Vizita a continuat la Grădina Botanică, unde fascinaţi de universul floristic, au făcut poze și au admirat, printre altele, și frumoasa expoziție de Azalee.
  La Catedrala Mitropolitană din Iași s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva, apoi momentul prânzului a fost binevenit, revigorându-și energiile pentru  a porni să descopere Muzeul Unirii. Și aici, informațiile au fost numeroase şi variate, pentru că în ianuarie s-a serbat Mica Unire și evocarea domnitorului Al.I. Cuza, moment important pentru neamul românesc.

  Pentru micii participanţi, excursia a însemnat un prilej de a-și completa bagajul de cunoștințe cu valorile culturale din „dulcele Târg al Ieșilor”, cum frumos îl numea Ionel Teodoreanu, un moment frumos pentru ei, cu adânci amprente asupra formării lor ca oameni.
  RoduDÎncă o dată s-a dovedit că e important ca astfel de acțiuni să se bucure de susţinerea şi implicarea factorului politic și ONG, că trebuie găsite modalităţi de a atrage tineretul în alt mod de a percepe istoria și cultura noastră, în mod diferit de cel din mediul online cu mult mai eficient în procesul de educație și instruire a tinerei generații.

  Felicitări domnule profesor, Bogdan Suruciuc, și succes!

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Lasă un comentariu

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5