Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

“Toți pentru unul și unul pentru toți”, cu aplicare mult mai largă!

Primit pOprea Ionentru publicare: 22 mai 2015
Autor: Ion N. OPREA
Publicat: 22 MAI 2015

“Toți pentru unul și unul pentru toți”, cu aplicare mult mai largă!

– 25 mai 2015 – termenul limită –

 

“Toți pentru unul și unul pentru toți” comunică prin mass-media echipa de la Centrul de excelență în Promovarea Femeii ca beneficiare ale Școlii Naționale a Femeii Manager al Asociației pentru Promovarea Femeii în România Timișoara (str. 1 Decembrie n. 69), chemând pe cei care simt omenește necesar să ajute femeile din România aflate în situații că nu pot rămâne însărcinate în mod natural, ci doar dacă sunt tratate medical.

„Suntem impresionați de numărul mare de femei care își doresc să aibă un copil dar singura lor alternativă este să apeleze la serviciile medicale necesare”, se explică.

„Suntem în secolul XXI când se poate face fertilizare în vitro și inseminare artificială, există clinici și medici de specialitate atât în țara noastră, cât și în străinătate, și cu toate acestea multe dintre femeile din România sunt „tratate” ca acum 100 de ani din cauza faptului că nu avem resursele financiare necesare”

Direcționați  cei 2% din impozitul pe venit pentru femeile care își doresc să facă un copil,pentru că singura lor alternativă este să apeleze la serviciile medicale necesare!

Nu este vorba despre cazuri excepționale, ci despre cazuri din ce în ce mai numeroase, care explică, în parte, și cauza scăderii natalității. Nu contează cine ești ca femeie, cadru didactic  universitar , muncitoare necalificată chiar, medic sau farmacistă, persoană cu studii medii sau superioare, realitatea este că multe dintre  femeile care nu pot rămâne însărcinate în mod natural, nu își permit să aibă un copil din cauza costurilor mari…

Cine poate  înțelege cel mai bine situația acestor femei decât noi, care suntem deja mame sau plănuim să avem copiii?…, spune încurajator apelul difuzat.

Pentru că suntem o rețea puternică de femei active pe piața muncii care ne-am cunoscut  în clasele SNFM, vă puteți exprima solidaritatatea față de colegele dumneavoastră și a altor femei aflate în situații similare direcționând 2% din impozitul pe venit către APFR, suntem sfătuiți. Și mai aflăm: 25 mai 2015 este termenul limită până când aveți posibilitatea să sprijiniți direct naștera unui copil! Se mai indică să fie completată Declarația 230 cu datele de identificare ale donatorilor depunând-o la Direcția Finanțelor Publice din județul de care aparținem!

Și încă odată: Fertilizarea în vitro și inseminarea artificială este un act care răspunde demersului uman actual. Toți pentru unul și unul pentru toți!

Plata  de către dumneavoastră a impozitelor și taxelor este sursa de existență a Statului, spune în alte cuvinte, de câtva timp, –  cam de când cu instituirea impozitului și pe bacșișul lăsat șoferului de taxi, noroc este că s-a renunțat mai apoi!, – pe toate canalele TV, la radio și celelalte mijloace  mass-media. Semn al activității organelor administrative ale Statului!

Înainte de 1989, parcă, sursa supraviețuirii era mult mai largă și îmbelșugată – atunci aveam industrie, minerit, pădurit, aveam agricultură, chiar  și cultura aducea bani la bugetul public pentru că talentele, indiferent de vârstă, erau pe scenă!

Pe când o activitate a organelor fiscale, de specialitate și în încasarea a ceea ce datorează cei condamnați și prin confiscarea bunurilor și valorilor de la cei care, s-a dovedit că au furat averea Statului?  De abia atunci, „Toți pentru unul, unul pentru toți”, devenit permanență, vom fi consideraţi cât de cât egali în puterea legii. Altfel, adăpostim și hrănim, tot din bani publici, pușcăriașii care, la eliberare, rămân tot bogații  prin jaf ai țării. Ba și cu ifose de clienți păgubași la CEDO. Şi… tot noi trebuie să plătim!

Dar,când şi unde  aflăm că instanțele, prin condamnarea pronunțată, au determinat și pagubele –  indiferent de proces – să dispună întoarcerea sumelor la buget? Sau când vor apare rubricile  jurnalistice cu recuperările faptice?

Săracă țară, unde ți-s adevărații legiuitori, judecători și recuperatori, apărători a ceea ce s-a furat!

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. Gaftoneanu D.M. spune:

    …Sincere aprecieri!

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania