Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Unele monumente istorice din proprietatea statului ar putea deveni spaţii pentru cazare şi masă

Sursa: http://www.mediafax.ro/

Ministerul Culturii vrea să înfiinţeze Administraţia Monumentelor Istorice şi a Siturilor Arheologice, care va avea ca scop valorificarea mai multor monumente istorice aflate în proprietatea statului, instituţia putând să desfăşoare şi activităţi de cazare şi masă în aceste spaţii.

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern (HG), aflat în prezent în perioada de consultare publică, Administraţia Monumentelor Istorice şi a Siturilor Arheologice va fi o instituţie publică cu personalitatea juridică subordonată Ministerului Culturii.

Administraţia va prelua bunurile mobile şi imobile aflate în administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, care trece printr-un proces de reorganizare ca urmare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului numărul 72 din 2013.

Instituţia va prelua şi activităţile Institutului Naţional al Patrimoniului referitoare la administrarea monumentelor istorice şi a siturilor arheologice şi va fi finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.

Administraţia va avea printre atribuţiile sale şi administrarea monumentelor istorice intrate în proprietatea statului, altele decât cele administrate de alte instituţii publice subordonate Ministerului Culturii. De asemenea, Administraţia va „propune promovarea de proiecte şi programe de revitalizare a acestora (a monumentelor, n.r.), realizarea de parteneriate sau prin concesionare, dare în folosinţă gratuită ori închiriere”.

[…]

Articolul complet  la http://www.mediafax.ro/cultura-media/unele-monumente-istorice-din-proprietatea-statului-ar-putea-deveni-spatii-pentru-cazare-si-masa-11161096Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania