Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Vis de artist

 

La sfârşitul lunii martie, la Botoşani, locul în care sălăşluieşte poezia, muzica i s-a alăturat discret pentru a alcătui o Gală a folk-ului, care a reunit pe scena Teatrului ,,Mihai Eminescu”, alături de liceenii pasionaţi de acest gen de muzică, mari artişti, precum: Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru, Zoia Alecu, Ovidiu Mihăilescu, Maria Gheorghiu. Acţiunea organizată de Radio România Actualităţi în colaborare cu Primăria municipiului Botoşani şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani a adus sute de iubitori ai folk-ului în Sala Teatrului ,,Mihai Eminescu”, ce s-a dovedit a fi neîncăpătoare. A fost o adevărată sărbătoare pentru botoşăneni şi ne bucurăm că şi noi le-am putut oferi organizatorilor şi artiştilor invitaţi ocazia de a vizita Muzeul Judeţean, Casa Memorială Nicolae Iorga şi Memorialul de la Ipoteşti. Folk fără vârstă a fost un succes, organizatorii luând decizia de a difuza momente din cadrul festivalului în emisiuni muzicale ale postului Radio România Actualităţi şi Radio Bucureşti. Recitalurile marilor artişti au fost primite cu bucurie de spectatorii de toate vârstele, care nu s-au sfiit să cânte, să se ridice în picioare şi să aplaude! În acest context, câţiva copii din Botoşani, membri ai grupului Vis de Artist, au avut ocazia de a cânta pe scenă alături de Mircea Baniciu. La Concurs, pe primele locuri s-au clasat Răzvan Diaconu, Bianca şi Sebastian Grădinaru, Proiect Network, iar la creaţie a fost apreciat Ciprian Florin Cotruţă. Primarul Cătălin Flutur, prezent la manifestare, i-a încurajat pe liceeni, asigurându-i pe finalişti că îi va ajuta să ajungă la Gala finală de la Bucureşti.

La început de aprilie, membrii grupului Vis de Artist din Botoşani au lansat CD-ul ,,Zbor de primăvară” într-un spectacol de ţinută realizat pe scena Teatrului Mihai Eminescu. Evenimentul a reunit peste o sută de copii pe scenă care au cântat şi dansat pentru o primăvară mai luminoasă, pentru că ,,Vis de Artist” este visul unui copil care trăieşte zâmbind, bucurându-se de momentele frumoase din jurul său atunci când natura renaşte, primăverii îi asociază chipul mamei şi surprinde momente de vis pentru a le dărui celorlalţi o ,,primăvara din suflet”!

Melodiile incluse pe CD-ul ,,Zbor de primăvara” au fost înregistrate în Studioul ART PRODUCTIONS din Iaşi şi interpretate la unison, pe două sau trei voci. La realizarea acestui spectacol şi-au dat aportul oameni de suflet ce promovează valorile locale – profesorii Constantin Dicu, Florin Ciobanu şi Liviu Topor, actorul Cezar Amitroaie, Florea Macovei şi Traian Apetrei, reprezentanţii instituţiilor organizatoare, Casa Armatei şi Teatrul Mihai Eminescu. Momentele de dans au alternat cu cele muzicale, spectatorii urmărind vals, samba, rumba, jive, dans modern, alături de melodii interpretate cu acompaniament de chitara, vioara si chiar a cappela.

 

Cătălina ConstantinoviciAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania