Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Doi metri sub pământ (roman foileton) (6)

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 7 (127), Iunie 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

Doi metri sub pământ (roman foileton)

Primit pentru publicare: 01 Iul. 2019
Autor: Prof. Vasile LEFTER, Focșani
Publicat: 02 Iul. 2019
© Vasile Lefter, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE
Opinii, recenzii pot fi trimise la adresa: ionvistrate[at]gmail.com  sau editura[at]agata.ro


Doi metri sub pământ
                                             (roman foileton)

                                                              6

Turnul părăsit al fostei fabrici de cherestea începu să vibreze ca la un mic seism. Se aprinseră luminile de alertă, semn că cineva comunica un mesaj  criptat. De serviciu, era Bia, o tânără cu un cap mare de extraterestru. Colegii insinuau pe la colțuri că ar fi robot. Deschise liniile secrete și auzi în încăperea capsulă glasul colegului trimis la doi metri sub pământ ,ca să descopere misterele apariției unor strigoi, schelete cu mască, devenite coșmar pentru bieții săteni din Oroveni. Oamenii credeau că halucinează și că aparițiile nocturne sunt niște fantasmagorii. Femeile erau îngrozite,  mărturisind că se trezeau noaptea în pat cu niște schelete reci , care voiau să facă dragoste cu ele. La început ,nimeni nu le credea. Dimineața își priveau zgârâieturile de pe corp, cămășile de noapte rupte. Bărbații erau bântuiți mai puțin. Nu prea  prezentau Interes.

-BIA, Bia, Mă auzi? Sunt Alexander, mesagerul de la doi metri sub pământ. Am fost blocat și nu am putut comunica de ieri. Anunță,te rog, Căpcăunul,că s-ar putea să nu mai scap de aici. Strigoianu a înțeles că sunt periculos și că datele transmise  îi pot fi fatale. E o afacere ciudată cu implicații în univers. Vin bărci –săgeată pe sub monumentul funerar, decolează elicoptere din interiorul mormintelor, sunt proiectate zeci de holograme și nimeni nu mai poate înțelege ce se întâmplă.

-Alexander, ne poți trimite imagini 3D?

– Încerc, dar nu cred. Mai toate mormintele sunt deschise.Morții scheletici sunt îngrămădiți într-o groapă imensă. La un anume strigăt codat  iese câte unul și dispare în drum până la centrul de comandă. Parcă îl înghite pământul!

-Cum ai reușit să treci peste prima noapte?

-Strigoianu pune la cale un plan. A înțeles că nu pot fi atins de tehnologia lor. Profitând de întunericul total, m-am lipit de ultimul mort trimis aici în sicriu de top. Bietul Măzăreanu m-a suportat, dar și eu pe el, fiindcă începuse procesul de scheletizare. Comunică, te rog, stelarilor că misiunea mea devine imposibilă. Ceva grav se pune la cale pentru comunitatea locală. E un fel de experiment. Se trimit strigoi cu scop informativ.Sunt vizate mai ales femeile,ademenite cu vorbe de alint.

Urmează etapa a doua,când vor fi radiografiate creierele militarilor NASA. Strigoianu vizează puterea absolută, la nivel planetar,având celule pe tot mapamondul. Șeful pare a fi un robot super dotat,setat pe distrugerea vieții în Univers. Câteva milioane. Bănuiesc a fi conspirația unor mutanți.. Nu am înțeles încă de ce au ales acest colț de țară uitat de Dumnezeu.Am primit o informție legată de existența unei zone energetice unice pe glob.Cheia forțelor din Galaxie. Gata! O ceată de scheletici vine spre mine.

– Cu cine vorbeai,  schelet cu carne încă nemâncată de viermi? Crezi că nu avem înregistrarea? Deocamdată nu te putem opri .Ne mai trebuie niște repere. Nu ai venit aici din curiozitate .Cineva te-a infiltrat, ca să aibă profit maxim sau din iubire pentru oameni? Păcat că de aici nu ai cum să scapi. Practicile tale ezoterice nu au putere din interior spre exterior. La ieșirile noastre, oricum nu ai acces. Sunt perfect securizate. Nici eu nu pot ieși fără acordul Forțelor.

-Nu am niciun gând să plec. E prea interesant aici. Nu-ți trebuie nimic. Totul vine pe gratis. Droguri, energie,mâncare de cosmonaut.Nici nu te poți îmbolnăvi. Oricum ,Firma de Pompe funebre îți oferă temporar un sicriu, pe care îl recuperează la prima comandă. Sunt bani mulți în joc Poate prea mulți!

Cu distracția o duceți mai prost. Sunt moarte destule,dar nu prea apar. Ar fi interesante cu moda nudist. Am putea învăța ceva anatomie pe gratis.

-Exagerezi piele cu oase. Pe noi nu ne interesează banii.  Pe alții, da. Criptomoneda e la modă. Oamenii viermuiesc pe pământ. Aici ajung prea puțini. Vom face astfel ca morții să se transforme în pulbere.  Prea multă bătaie de cap.  Pomeni,sicrie,timp pentru scheletizare. Dacă ești mort, e suficient să te transformi în câteva fire de cenușă. La asta lucrăm noi,Alexander!

– Sunteți demenți. Veți fi nimiciți prin scufundare.

– Ai auzit, Scheletosule, ce vrea acest gândac?

_Să-l strivim, Puternicule!

-M-am gândit.Deocamdată îmi lipsesc niște piese din puzzle-ul  acestui intrus. Oamenii mei lucrează. Am vrut să-i luăm cubul atârnat de gât. Protecția este totală. Ne depășește dotarea computerizată. E nevoie de alte metode.

– Spune-ne cine te-a trimis și îți creăm posibilitatea de a ieși de aici.

– Cine să creadă niște schelete cu mască sau poate doar niște holograme?

– Ne crezi mai deștepți decât suntem și asta e bine. Avem timp să progresăm. La noapte, dăm drumul viermilor flămânzi. Vrem să-ți testăm dragostea pentru vietățile pământului și ADN-ul.

-Și eu pot chema viperele de prin coșciugile goale. Poate mai găsesc câte ceva de mușcat pe scheletele voastre.

-Ne ameninți. Noi suntem pregătiți pentru toate pericolele de la doi metri sub pământ. Dacă vrei să te odihnești totuși, la noapte îți las jilțul meu.

– Vrei să ajung pe fundul lacului?

-De unde știi că aici e un lac?

-Am văzut scheleticii cu șalupa,  când v-au adus droguri.

-Asta nu e bine. Totul a fost hologramă.De unde lac,de unde șalupă,de unde droguri? Halucinații!  –    -Her Strigoianu!  Am aflat că ești neamț. Ce se întâmplă în adâncuri e foarte grav. Faceți parte dintr-un plan diabolic de subjugare a Planetei.  Prin 2002, după informațiile mele din presă,Pentagonul ,folosind mai mulți sateliți geostationari, încă de atunci a depistat o structură energetică aparte în Bucegi, un adevărat  tunel  care cotea brusc spre interiorul muntelui,sub un unghi de 26 de grade. Informațiile au fost ascunse. Se pare că voi ați venit aici, într-o zonă de mare interes  militar. M-am documentat și am citit că vă bazați pe mărturii ale unui doctor leton, care a stabilit legătura cu Hitler,Stalin și Mussolini. Nu mai intru în detalii. Nu pricep încă cine e beneficiarul investigațiilor bazate pe tehnologia bionică a undelor. Eu am fost trimis aici să opresc un eventual cataclism planetar al unor clonați de nu știu cine.

-Alexande, tu nu ești un simplu ziarist.  Pari om de știință.preocupat de noutăți în domeniul cercetării câmpurilor energetice. Aș putea crede că ești un schelet ca și noi, trimis pentru ieșirea omenirii dintr-un impas. Ce dacă am fi cuceriți de oameni de pe alte planete? Și-așa existența  noastră este efemeră. Și eu și tu am renunțat la plăcerile carnale, alegând viața printre mortăciuni.

-Ai dreptate, mortăciune Strigoianu. Recunosc ce mi-ai spus. Mai întâi am fost curios. Aflând ce puneți la cale ,am devenit responsabil, gata să renunț la propria-mi existență. Drogurile aduse de cărăușii voștri nu sunt dintre cele în uz. Distibuite colectivităților, ele vor declanșa molime,pentru care nu s-a descoperit antidotul. Numai că voi sunteți niște sinucigași. Nu aveți antidotul.Negociați cu o organizație neonazistă puternică, interesată de crearea unei rase perfecte, cu încrucișări selectate și verificate genetic prin sute de teste. Nu asta doreau și doctorii lui Hitler? Astfel,dintr-o sută de posibili reproducători ideali, doar trei au trecut primul test. Se reface mitul biblic. De la Adam ne tragem. Dialogul fu întrerupt brusc de apariția unei tinere în violet.

-Salut schelet,  Strigoianu! Bună, Alex! Sunt Merena, colega lui Alexander. Am venit aici prin oportunitatea creată de erorile sistemului vostru de siguranță. Oricine vă poate descoperi vizuina. E adevărat că trebuie să ai ceva cunoștințe de bionică. Am venit să-l sprijin pe colegul meu de radio și televiziune. E de muncă aici. Fiind doi, vom putea demola mai ușor această structură criminală.

-Vorbești mult și ești obraznică, femeie de doi lei. Te voi pedepsi pe loc. Scheletici din gardă, dați drumul la viermii de atac. O vreau schelet!

-Stai Strigoiene! Nu te atinge de ea. Ai uitat că sunt aici? Eu nu am dat drumul sutelor de vipere care otrăvesc și schelețel. .Anulează ordinele! .Mai avem de negociat. Până la urmă,poate găsim o cale de mijloc.

-Alexander,văd că ești un diplomat viclean și știi să intervii în momente cheie. Vrei să câștigi timp. Ce doriți de fapt,că nu am priceput ?

-Comandor Strigoianu, cred că anunț Centrul. Faci prea multe concesii unor grămezi de carne flască, interveni aghiotantul din apropiere.

-Taci ,mortăciune aghiotant! Știu eu ce fac.  Intrusul este unul de calibru.  Nu e ușor de eliminat.  Îl ajută dotarea de ultimă oră, de care noi nu dispunem deocamdată. Clar? Marii Șefi se pare că au cam uitat de misiunea noastră.

– Da comandore! Într-o clipă, interlocutorul din fața lui Alexander dispăru. Se vede că fusese doar o hologramă, căreia nu ai cum să i te împotrivești.

De îndată, dinspre monumentul Antoneștilor își făcu apariția un grup masiv de schelete cu măști, dotate cu aruncătoare tradiționale de gaze tranchilizante.

Alexander intui pericolul, o trase lângă el pe Merena, care nu avea echipament complet. Activă modulul de anihilare a oricărui fel de gaz și așteptă liniștit. Fantomele sau scheletele adevărate înaintau  repede,vrând să se apropie. Avură surpriza să fie fulgerate de laserele activate. Se retraseră câțiva pași și porniră tulumbele cu gaze albe, ținute  sub presiune. Efectul fu zero. Se întoarseră la o comandă scurtă,dezamăgite că au eșuat.

– Mortăciunele din ierarhie le vor certa și pedepsi. La doi metri sub pământ, nimic nu se iartă.

Alexander și Merena mai explorară câteva morminte mai proaspete și își propuseră ca noaptea care se apropia să și-o petreacă într-o nișă a monumentului funerar. Era neplăcut să fii vizitat în somn de jivinele adâncurilor, chiar dacă acestea nu aveau nicio putere asupra protecției computerizate. Acum erau doi și trecerea timpului va fi mai suportabilă. Următorul punct de acțiune trebuia să aducă lămuriri privind lacul de sub morminte. Era o trapă pe care nu o dibuise încă Alexander.Nu e exclus ca totul să funcționeze prin recunoaștere facială. Asta presupunea să intre în posesia măștii lui Strigoianu, mai marele pentru subterana morților din cele trei cimitire ale orovenilor. Vor mai cere detalii de la turn.   Zilele treceau repede și totul era înscris într-un interval orar fix .Patruzeci de zile. Vreo cinci trecuseră deja și prea multe lucruri în ajutorul destructurării rețelei criminale din adâncuri nu descoperise

Va urma!

 

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania