Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Luni, 16 mai,la Iași, părinteleWilhelm Dancă, Conferință „Moștenirea lui Asachi” – despre „Credință și rațiune. Cazul Galileo Galilei”

Luni, 16 mai,la Iași, părinteleWilhelm Dancă, Conferință „Moștenirea lui Asachi” –  despre „Credință și rațiune. Cazul Galileo Galilei”

             În cadrul Conferințelor științifice „Moștenirea lui Asachi”.eveniment găzduit  de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, și organizată în  parteneriat cu acad. Bogdan Simionescu, Iași,  luni, 16 mai  se va dezbate despre „Credință și rațiune. Cazul Galileo Galilei”, invitat  profesorul și preotul Wilhelm Dancă.Invitatul special al Ediției are strânse  legături cu Iașul cultural și științific, domnia sa este absolvent al Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași, pe care l-a condus în calitate de rector în anii 2001-2011, iar în prezent este decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică de la Universitatea din București și predă și la Facultatea de Filosofie de la aceeași universitate. În plus, Profesorul și părintele Wilhelm Dancă este director regional al Council for Research in Values and Philosophy, Washington DC, SUA, cât și președinte al Societății Internaționale Toma de Aquino, secția  română,București.

            Despre evenimentul de luni excelența-sa a făcut public „la începutul Conferinței voi prezenta  câteva date biografice din viața lui Galileo Galilei, oprindu-mă la suspiciunile, criticile și acuzațiile care i s-au adus și la cele două procese în urma cărora a fost forțat să susțină că respinge modelul copernican. În partea a doua, voi vorbi despre caracterul complex al „cazului Galilei”, prezentând pe scurt raportul dintre Biserică și oamenii de știință la începutul secolului al XVII-lea, caracteristicile metodei științifice și argumentele eronate ale lui Galilei, precum și modul în care vedea Galilei raportul  dintre credință și rațiune”.

În cadrul Conferinței se va vorbi și despre  concluziile principale ale comisiei pontificale pentru studierea confruntării dintre Biserică și Galilei, dar și despre actualitatea contribuției lui Galilei la  dialogul dintre credință și rațiune.

Evenimentul științific „Moștenirea lui Asachi” va avea loc de la ora 16, iar cei interesați au posibilitatea să participe la discuții pe platforma Zoom.

Ion N. Oprea, Iași. 15 mai 2022

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania