Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Vasile Diacon, Despre Consiliul Național al Reîntregirii-reîntrunire la Iași cu tema Pactul Ribbentrop-Molotov, consecințele și căile de lichidare a acestora pentru România, sâmbătă 20 august 2022

Vasile Diacon

Despre Consiliul Național al Reîntregirii-reîntrunire la Iași cu tema Pactul Ribbentrop-Molotov, consecințele și căile de lichidare a acestora pentru România, sâmbătă 20 august 2022

Distinsă Doamnă,/ Stimate Domn,

         Vă trimitem acest mail la sugestia domnului prof. univ. dr. Petru Ioan, directorul Editurii „Ștefan Lupașcu”,Iași,   și vă informăm că în decembrie 1991 s-a  înființat sub conducerea lui Mircea Druc, fostul premier al Republicii Moldova, Consiliul Național al Unirii (numit și Consiliul Național al Reîntregirii) de către un număr mare de personalități de la Chișinău și din Țara Mamă, România, printre care s-au numărat Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist, Preasfințiții Părinți Mitropoliți și alți ierarhi ai BOR, toți liderii politici ai României, mai puțin președintele țării de la acea dată, un număr foarte mare de oameni de știință și de cultură.

           Prima Convenție a acestui organism a avut loc la data de 24 ianuarie 1992.   Conjunctura internațională ne-a determinat să aducem din nou în atenția factorilor politici și de decizie de la București și Chișinău aspirația poporului român de reîntregire a neamului. Ca urmare, Consiliul Național al Unirii a fost înregistrat oficial la Chișinău, la data de 18 aprilie 2022, și apoi am planificat o întrunire la Iași, pentru ziua de 20 august 2022, cu trei zile înaintea datei semnării Pactului Ribbentrop-Molotov (23 august 1939), 63 de ani de atunci.

           Întrunirea noastră de-acum va avea ca temă Pactul Ribbentrop-Molotov, consecințele și căile de lichidare a acestora pentru Româniași se va ține sâmbătă, 20 august,2022,  începând cu ora 10 fix, în Sala „Iustin Moisescu” din edificiul cancelariei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

         În situația în care doriți să participați la această dezbatere, vă rugăm să luați loc în sală până la ora 9, 50 și să evitați intrarea în sală după acest moment pentru a nu deranja, deoarece lucrările întrunirii vor fi filmate.

         Cu alese mulțumiri,

                   Dr. Vasile Diacon, membru fondator al CNU (decembrie 1991), text transmis și Cenaclului literar de la distanță, coordonator Ion N. Oprea, Iași, pentru conformitate, 19 august 2022.



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania