Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 10 → 2018
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec, La ora bilanţului

 

La ora bilanţului

 

 

unnamedAtunci când, în 2009, la numai un an de la înfiinţare, am decis să edităm o antologie a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec, folosindu-ne de propriile noastre forţe, mulţi au dat din cap a neîncredere. Dar n-am fost noi cei care ne-am înşelat! Beneficiind de experienţa echipei editoriale şi de cooperarea de excepţie, complet dezinteresată, a multor membri din rândurile asociaţiei, Antologia ASLRQ – 2009 a fost un succes.

Porniţi la drum, după cum se spune, cu piciorul drept, n-am uitat nicio clipă că nimic nu se face de la sine. Este uşor să înregistrezi o companie şi să-i dai un nume; e cu totul altceva să treci peste obstacolele inerente începutului şi să dovedeşti că eşti de folos comunităţii din care faci parte. Rezultatele nu se măsoară în bani sau recompense, ci în mulţumirea pe care o ai văzând că cei din jur, recunoscându-ţi efortul, ţi se alătură.

Colaborarea fructuoasă începută încă din primul an cu Fundaţia Română din Montréal şi continuată, pe mai multe planuri, cu Asociaţia Culturală Română (ACR) şi Comunitatea Moldovenilor din Québec (CMQ), a stat la baza activităţilor desfăşurate de-a lungul anilor.

Urmând normele pe care ni le-am impus, din punct de vedere statutar cât şi pe planul activităţilor de zi cu zi, ne-am implicat în promovarea limbii române şi a culturii româneşti în provincia Québec, în Canada şi pretutindeni în lume.

Activităţile asociaţiei sau cele la care am fost invitaţi să ne aducem contribuţia, au fost multiple, bine organizate şi pe larg mediatizate. Site-ul asociaţiei (www.aslrq.ro), ţinut cu scrupulozitate la zi, reflectă, fără îndoială, cele afirmate.

Pe plan editorial, sub logo-ul asociaţiei (ASLRQ) au apărut, până în momentul de faţă, un număr de 15 cărţi. În prima noastră antologie au fost încorporaţi toţi cei 39 de membri înregistraţi la acea dată, dar astăzi asociaţia noastră numără 64 de membri.

Am considerat necesar ca în preajma aniversării a 7 ani de la înfiinţare, să edităm o nouă antologie, Antologia ASLRQ – 2015, semn indiscutabil al vitalităţii şi încrederii în viitor. Se ştie că suntem o asociaţie nonprofit. Întreaga activitate pe care o desfăşurăm este voluntară, efortul editorial depus fiind o dovadă în plus a dorinţei de a sprijini activitatea membrilor asociaţiei noastre şi de a facilita noi colaborări cu scriitorii din România şi diaspora.

Încheiem acest scurt bilanţ, mulţumind, ca şi prima oară, tuturor acelora care s-au implicat în realizarea acestui proiect, convinşi fiind că eforturile noastre vor fi răsplătite.

Adrian Erbiceanu                                                                                Ionuţ Caragea
     Preşedinte                                                                                       VicepreşedinteAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.569 de abonați

2 comentarii la acestă însemnare

  1. D.M. Gaftoneanu spune:

    …Felicitări sincere tuturor!

  2. ionut caragea spune:

    Sincere multumiri domnului D.M. Gaftoneanu si redactiei revistei Luceafarul.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5