Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Book Bucket Challenge, după Ice Bucket Challenge

 

Book Bucket Challenge, după Ice Bucket Challenge

 

cartiPe rețeaua de socializare Facebook unii utilizatori preferă să împartă cărți decât să-și toarne o găleată de apă cu gheață pe cap. Fenomenul ia amploare!

Este o provocare în sprijinul culturii literare care, cu siguranță, va uimi ca proporție.

În ce constă această? Cine dorește să participe va trebui să comunice o listă de cel puțin 10 cărți,  care le-au plăcut și să invite prietenii  să procedeze întocmai. Cărțile nu neapărat să fie din cele mai bune, capodopere literare și nu numaidecât să le fi citit, ci și, doar, dacă au fost văzute în librării, standuri de cărți, în liste afișate pentru promovare etc.

Este un act care dovedește generozitate, cinste,  spirit de abnegație și care pune într-o lumină favorabilă cultura scrisă.

Provocarea a fost realizată pentru prima dată în cadrul unui proiect al organizației One Library Per Village (OPLV), o asociație cu sediul în Cochin, India, care militează pentru acțiuni  împotriva analfabetismului. Book Bucket Challenge propune ca  fiecare participant să fie de acord  să doneze fonduri, dar și cărți, organizațiilor neguvernamentale și bibliotecilor din diferite forme de organizare, în  ideea de a sensibiliza acțiunea cu cât mai mulți participanți.

Poate fi o PROVOCARE și pentru noi,  în primul rând pentru politicieni, responsabili din instituțiile statului, reprezentanți ai ONG-urilor și ai mediului de afaceri.

Așteptăm propuneri!

 

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.588 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5