Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 10 → 2018
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Câini și oameni

Câini și oameni
Autor: Dan BERINDEI (sursa: http://revistacultura.ro)

 A avut loc o teribilă nenorocire: o haită de câini a ucis un baiețel de patru ani. Evident, vinovatul trebuie să fie totdeauna altcineva, și în cazul dat, doar haita. N-am înregistrat informații mai temeinice referitoare la locul unde s-a petrecut drama și la responsabilitățile legate de deținatorii câinilor. De asemenea, ne putem pune întrebarea: cum a ajuns băiețelul între câini? Cine îl avea în grijă și cum s-a comportat? În situația dată, nesupravegheat, dacă nu se întâmpla nenorocirea cu haita, îl putea lovi o mașina sau un tramvai, putea fi victima agresiunii cuiva sau putea chiar să fie răpit!
O problemă eternă.
Dar cel mai comod este să aruncăm responsabilitatea pe câini la modul general. Ca și cum, dacă s-ar produce un asasinat, s-ar trece la suprimarea vecinilor, a locuitorilor unei străzi, ai unui oraș sau ai întregii tări!

[…]

Articol complet la: http://revistacultura.ro/nou/2013/09/caini-si-oameni/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celor 2.569 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2018 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5