Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

CĂRȚI DE PATRIMONIU. ,,OCTAV ONICESCU – SCRISORI CĂTRE LUIGIA”

CĂRȚI DE PATRIMONIU
,,OCTAV ONICESCU – SCRISORI CĂTRE LUIGIA –”

O carte scrisă de Gheorghe Median

Octav Onicescu, Gheorghe Median, coperta1Octav Onicescu, Gheorghe Median, coperta2După ,,Nicolae Iorga şi Botoşanii – Legături epistolare” (Ed. Agata, 2008) și ,,Ileana Turuşancu – corespondenţă -” (Ed. Agata, 2009), Gheorghe Median ne surprinde cu perseverența Domniei Sale și oferă o nouă carte de patrimoniu: ,,Octav Onicescu – Scrisori către Luigia”. Cartea a apărut la Editura Agata (ISBN 978-606-8198-39-2), sub egida Muzeului Județean de Istorie Botoșani, într-un format rezonabil, pretabil la conținut, iar coperta cu un design sugerat de autor a fost înnobilată de grafica lui Marcel Alexa reprezentând casa familiei Michele Zorio.

Fiecare din aceste cărți a prins lumina tiparului datorită unor motivații, în primul rând personale, lucru reieșit din însuși mărturisirile autorului, ca un argument pentru publicul interesat de cultură: „S-a întâmplat ca la terminarea facultăţii primul meu loc de muncă să fie la Casa Memorială Nicolae Iorga şi atunci am zis că trebuie să fac ceva, să marchez această urmărire a persoanei mele de numele marelui savant”.

Însă această lămurire mai este și o chestiune de aleasă modestie a domnului Gheorghe Median pentru a-și masca asiduitatea de a descoperi și de a face cunoscute lucruri interesante și importante, printr-o formă și ținută aparte – e vorba de o colecție de carte inițiată de Domnia Sa -, pentru a contribui la întregirea și conturarea profilului unor personalități.

Folosind și prezentând scrisorile, ca mod de comunicare și transmitere a ideilor între oameni, muzeograful Gheorghe Median, istoric de altfel, cercetează corespondența unor personalități marcante și oferă publicului informații valoroase despre oameni și fapte, stări și experiențe sufletești, fenomene politice, sociale și culturale din trecutul apropiat.
Așadar, în rafturile ,,cărților de patrimoniu” s-a mai adăugat o carte scrisă cu scrupulozitate de către domnul Gheorghe Median.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania