Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Cârnați de Pleșcoi cu făină de păpușoi numai pe bitcoini !

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

Cârnați de Pleșcoi cu făină de păpușoi numai pe bitcoini !

Primit pentru publicare: 17 Dec. 2018
Publicat: 17 Dec. 2018
Editor: Ion ISTRATE

            

  Acum când sfintele sărbători bat la ușă, toți umblăm prin piețe pentru a cumpăra produse de calitate la un preț foarte bun. Nici eu nu fac excepție. Am luat la rând boxele de carne, tarabele de legume, observând atent prețurile înscrise pe cartoane murdare. Totul este cu și 99-0,99,2,99,10.99 etc. Având suficientă vreme la dispoziție,nu m-am oprit la primele standuri.Mai spre capăt ,privirea mi-a fost atrasă de un comerciant îmbrăcat în Moș Crăciun ,care avea o masă mare înaltă pe care erau expuse produse de sezon. Cârnați, caltaboși, jambon, jumări, șorici, leibăr, tobă, răcitură! Aglomerație mare,dar nimeni nu cumpăra ! Coada fiind lungă,întreb pe unul mai îmbrăcat ce se întâmplă. Omul s-a uitat la mine și în zeflemea  m-a întrebat : Ai bitcoini ? Luat prin surprindere,i-am spus că am ceva,deși nu prea am înțéles despre ce este vorba. Încet,încet,am ajuns în față și m-am bucurat că pot alege ce doresc. Pregătesc niște bani, euro și roni, și îl rog să-mi spună cât costă. A butonat ceva și mi-a comunicat suma: 10 bitcoini! Ca să nu mă fac de ocară,i-am spus că am lăsat cardul acasă.A zâmbit a zeflemea și mi-a explicat că bitcoinul nu e pe card.

-Vă dați mari ăștia de la oraș,dar habar nu aveți.Mai puneți mâna și citiți.Omenirea merge înainte.
-Totuși , vreau să cumpăr!
-Îmi pare foarte rău, domnule! Nu dau decât pe bitcoini. Mă descurc mai ușor. Se afișează codul QR în Aplicația Bitcoini și gata! Rețeaua Bitcoini rulează totdeauna și nu doarme niciodată !
-Ai să rămâi cu marfa nevândută.

Poate mâine vor vinde și alții pe bitcoini și atunci va trebui să puneți mâna pe tehnologie.Poate înțelegeți că și noi ,țăranii,am intrat în UE.
Am lăsat capul în jos și am plecat cu sacoșele goale.Cineva trebuia să mă scoată din lâncezeală.De mâine, încep să învăț cum devine cazul cu bitcoinii. Altfel cum să Rezist ?

                      Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania