Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Ce n-a reuşit Varitas-ul în 2007 cu maghiarizarea  pot realiza partenerii de guvernare PSD-ALDE-UDMR, în 2018?

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

Primit pentru publicare: 05 Aug. 2018
Autor:  Ion N.  OPREA, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul
Publicat: 05 Aug. 2018
Editor: Ion ISTRATE

 

 

 

 

Ce n-a reuşit Varitas-ul în 2007 cu maghiarizarea  pot realiza partenerii de guvernare PSD-ALDE-UDMR, în 2018?

 

         Am informat cititorii despre insistenţa conaţionalilor noştri din Transilvania cu maghiarizarea prin legile Veritas – 1907, coautor Antal Huszar, revenim astăzi asupra proiectului ca să vă detaliem ce am notat în titlul de mai sus al prezentului.  

      Da, ce-i interesează pe coordonatorii actualei  guvernări româneşti –Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu – cum au luptat românii de dincolo de Carpaţi sute de ani pentru a-şi păstra şi cultiva limba română, limba strămoşească, naţionalitatea în devenire, câştigată şi statornicită, prin ce spunea un Gh. Sion la 1857 „Mult e dulce şi frumoasă limba ce-o vorbim sau un alt român mai târziu „Limba noastră-i o comoară…” – dacă vor fi ştiind despre aşa ceva, ei, parlamentarii lor şi ai UDMR au adoptat Codul Administrativ prin care, îngenunchind în 2018 sfânta noastră limbă română , vor ca ea să fie eliminată din zona în  care trăieşte fie şi un singur maghiar. Ei nu ţin seama că la bacalaureatul 2018 zeci de elevi maghiari cu note de 9 şi zece la fizică, matematică ori chimie, materii grele, au luat nota 1 sau 2 la limba română. Vor ca în Transilvania unde locuieşte şi maghiarul să nu se mai audă cuvânt românesc. Deja, în administraţie şi instituţiile publice, cu conducere şi funcţonari-numai etnici maghiari, românii nu-şi pot folosi graiul natal. Este şi se promovează vechea ideie, cum, mâine-poimâine, foştii improvizaţi stăpâni ai Transilvaniei, vor ajunge ceea ce au fost ieri, la anul 1600 ori 1907, cu Veritasul…

      Să fie clar, UDMR şi sprijiniţii lor, PSD-ALDE, scuza mea faţă de românii-români dintre ei – prin adoptarea Codului Administrativ  vor desfiinţarea pragului de 20% de la care se foloseşte în prezent limba maghiară în administraţie să fie desfiinţat, limba lor maghiară  să aibă dreptul să fie utilizată chiar dacă e un singur minoritar, limba maghiară în Transilvania devine neconstituţional a doua limbă oficială în stat, ceea ce, prin compensare şi similitudine nu se întâmplă cu românii şi limba lor în Ungaria. O asemenea aspiraţie, ca în România, limba română să fie eliminată din teritoriul unde locuiesc şi maghiari, este total aberantă!

        Astfel, pe bună dreptate, s-au pronunţat la 28 iulie  în faţa Palatului Parlamentului şi a Palatului Cotroceni mari grupuri de oameni care în apărarea limbii române au  scandat în cor fără dirijor: ”Limba română, în veci stăpână, în România!”. Cei peste o mie de luptători pentru apărarea în fond a CONSTITUŢIEI s-au legitimat: fac parte din „Forumul Civic al Românilor” din Covasna, Harghita şi Mureş, sunt membri ai „Asociaţiei Calea Neamului” care cred în succesul lor milenar. Ei ne atenţionează de mult, dar nu-s auziţi, încă… Ca şi noi, ei au speranţa, că preşedintele  României respingând o asemenea lege – negoţ între UDMR, vânzător de voturi în parlament, şi PSD-ALDE, renunţători de idealuri, limbă şi naţionalitate -, trimisă la Curtea Constituţională, unde cineva, un român, este de loc din Harghita, va judeca drept…spre onoarea limbii române şi a românilor!

Ion N. Oprea, 5 august 2018Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania