Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Concursul Național de Poezie și Epigramă „Steaua Nordului”, ediția I, Botoșani, 1 iulie 2015 – 1 septembrie 2015

Primit pentru publicare: 01 iul.2015
Publicat de D. M. Gaftoneanu: 02 iul.2015

 

Concursul Național de Poezie și Epigramă „Steaua Nordului”, ediția I

Botoșani, 1 iulie 2015 – 1 septembrie 2015

 

Societatea Culturală STEAUA NORDULUI Botoșani, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Botoșani și al publicației de cultură ,,Luceafărul” Botoșani (www.luceafarul.net), organizează ediția I a Concursului Național de Poezie și Epigramă „Steaua Nordului” în perioada 1 iulie 2015 – 1 septembrie 2015.
Concursul are o singură secțiune, un grupaj de trei specii literare diferite (la configurarea clasamentului final se va ține cont de participarea la una, două sau trei subsecțiuni, deci recomandăm abordarea tuturor celor trei de către concurenți), material compus din două poezii (inclusiv genul umoristic) și trei epigrame scrise pe coli de hârtie, astfel:

  • Poezie în vers clasic, cu ritm și rimă (pe un format A4);
  • Poezie în vers liber (pe un format A4);
  • Epigramă (trei epigrame pe un format A4, dintre care una legată de spațiul cultural al Botoșaniului, epigramă care trebuie să conțină obligatoriu numele orașului).

Obiectivul acestui concurs: să descopere, să evidențieze, să reunească și să sprijine creatorii de literatură de pretutindeni, din țară sau din comunitățile românești ce trăiesc în afara granițelor țării precum și popularizarea unor aspecte din viața culturală a orașului nostru. Nu există restricții de vârstă, de apartenență la una sau alta dintre uniunile de scriitori, sunt excluse favoritismele, se stimulează noul și nu se percepe taxă de înscriere.

Concursul îşi propune prezentarea prin creații în versuri originale sub blazonul ,,Literatura sănătoasă și cultura autentică” a operelor înaintașilor, a realităților istorice, sociale, a tradițiilor poporului român, a frumuseților patriei sau teme la liberă alegere, cu un accent aparte pentru cele care promovează zona de nord a țării. Lucrările (fără chenar sau sublinieri de culoare, caractere bold, italic sau alte intervenții) vor purta un motto liber ales ce trebuie adăugat și în fișa de înscriere într-un plic mic închis alăturat ce va avea același motto, pentru ca numai după jurizare concurentul să poată fi identificat. Plicul închis va conține datele personale ale autorului: nume, prenume, adresă, telefon, vârstă, ocupație, alte premii obținute și o copie xerox după cartea de identitate. Plicurile mari vor fi expediate poștal simplu până la data de 1 septembrie 2015 (data poștei), pe adresa: Societatea Culturală STEAUA NORDULUI Botoșani- Gaftoneanu D., Calea Națională nr. 107, bl. O, sc. B, etaj 7, ap. 19, Botoșani, cod poștal 710061. Relații (confirmare de primire) la tel. 0749499660.
Se desfac doar plicurile mici ce vor fi premiate, plus rezervele pentru cazuri speciale. După selecție se vor solicita scrierile în format electronic pe adresa de mail gaftoneanu_dorel@yahoo.com în vederea publicării.
Juriul (format din personalități culturale locale) își va intra în atribuții după ce lucrările vor fi triate în cadrul cercului literar ,,Ion Pillat”. Situațiile neprevăzute inițial vor fi analizate ulterior. Se vor acorda, în condiții de transparență totală asupra evaluării, pentru cele mai reușite creații (prin prisma aprecierii cât mai obiective posibil a membrilor cenaclului și a juriului) următoarele premii:
– Un premiu I de 500 RON și o medalie ,,Steaua Nordului” (Ag, ~ 55g);
– Două premii II a câte 300 RON;
– Trei premii III a câte 200 RON;
– Patru mențiuni a câte 100 RON.

Premiile, constând în medalie, o sumă de bani, diplome și cărți se vor înmâna în cadrul unei festivități desfășurate în Botoșani ce se va anunța în timp util (în caz de neprezentare a celor chemați, acestea se vor redistribui automat următorilor clasați de pe lista de evidențiați) iar autorii (împreună cu lucrările premiate) vor fi prezentați în paginile revistei de cultură ,Luceafărul” Botoșani.
Poeziile/epigramele trimise nu trebuie să mai fi fost publicate pe net sau în carte până la postarea rezultatelor.
Textele vor fi dactilografiate într-un singur exemplar cu Times New Roman, font 12, cu diacritice, la un rând, fără greșeli gramaticale sau cuvinte/expresii/mesaje directe sau subliminale vulgare și trebuie să dea dovadă de educație, respect și bun simț.
Organizatorii îşi declină responsabilitatea atunci când un terţ preia compozițiile în vederea folosirii lor ulterioare, pentru înscrierea unui text ce conţine părţi copiate sau care nu-i aparţine expeditorului; de asemenea, își rezervă dreptul de a publica/posta textele participanţilor în reviste, pe site-uri sau în materiale conexe evenimentului fără a le mai cere concurenților acordul.
Vă așteptăm lucrările și vă mulțumim pentru sugestii și participare!

Grupul de inițiativă.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania