Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

De la un înțelept citire… filosoful Mihai Sora

Primit pentru publicare: 15 dec.2016
Autor: Ion N. OPREA, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul (Bt)
Publicat: 15 dec. 2016
Editor: Ion ISTRATE

 

 

De la un înțelept citire… filosoful Mihai Sora

 

Iată pronosticul pe care filosoful Mihai Sora, ajuns ca și istoricul Neagu Djuvara, la onorabila și înțeleapta vârstă de 100 de ani, l-a postat ca mesaj-avertisment adresat nouă dar mai ales tinerilor care neprezentându-se la vot la 11 decembrie 2016, au înlesnit ca partidul care are drept tată și mamă pe numitul PCR să câștige alegerile pentru desemnarea Parlamentului României cu majoritate de circa – 46%: „tinerii de 18–24 de ani nu au mers la vot. Poate și pentru că cei cu vârsta între 24–100 de ani nu le- au fost dascăli buni, n-au știut să-i învețe la timp civismul, responsabilitatea, democratia. Nu au izbutit să-i lumineze, să le vorbească mai convingător despre servituțile votului neexprimat.
Dar, ca și alții odinioară, cei de 18–24 de ani vor învăța singuri, totul, din mers. Vor vedea cu ochii lor: când vor merge în excursii la munte… – și, în locul pădurilor, vor găsi un teren viran; când vor da primul concurs pentru o slujbă… – și, în locul lor, va fi angajat prostovanul nepot al primarului; când vor dori să-și deschidă o mică afacere și se vor prăbuși sub teancul de hârtii și acte inutile; când primul lor copil va intra în spital pentru o banală fractură și va ieși paralizat sau amputat în urma unui „experiment“.
Atunci când îi va lovi prima nenorocire, abia atunci cei de 18–24 de ani astăzi vor înțelege de ce ar fi trebuit să iasă la vot în ziua de 11 decembrie 2016″, a scris Sora pe Facebook.
Dă, Doamne să nu fie așa, dar cum vârstnicii tot mișcându-se și gândind la cele auzite și văzute, verificate cu ochii și experiența lor, eu am consemnat și răspândesc mesajul, spre luare aminte, peste doi ani,se știe, avem alegeri de președinte, să participe la ele și tinerii!…Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania