Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

DIAMANTINA REPORTAJELOR. Ioan Rotundu, mărturisitorul din publicistică

DIAMANTINA REPORTAJELOR
Ioan Rotundu, mărturisitorul din publicistică
                                                                            Autor, Ion ISTRATE

Mai curând sau mai târziu oamenii care gândesc
și scriu conduc opinia publică; iar opinia publică,
după cum știți, conduce lumea.” (Jean  le Rond dAlembert)

 Ioan Rotundu, mărturisitorul din publicistică, cum îi mai zice lumea lui, a dovedit tenacitate și vrednicie în ale scrisului și, ca drept dovadă, înregistrează, azi, publicarea celei de-a patra carte, după: ,,Întâmplări hazlii dar adevarate” – Editura Axa, 2003, ,,Politică, alcool și tutun ”, Editura Agata, 2009; ,,Masoneria botoșăneană” – Editura Agata, 2010.

Lansare ,,Lumea lu` Rotundu”Lansarea cărții ,,Lumea lu` Rotundu”, semnată cu Ioan Rotundu-Dângeanu și apărută la Editura Agata, a avut loc astăzi, 11 martie 2011, în Sala de lectură a Bibliotecii ,,Mihai Eminescu” Botoșani. Am văzut aici, cum rareori vezi așa ceva, o mulțime dornică de a se înfrupta cu energiile emanate de acest focar de cultură și lecturarea cărților din fondul de patrimoniu.

Deși am întârzâiat puțin, nu chiar așa încât să depășesc sfertul academic, cum se întâmplă la festivalul harbuzului, am avut parte de un fapt cultural deosebit de elevat.

Stăpână pe ce spune, doamna Cornelia Viziteu – proteguitoarea instituției gazdă, amfitrioana și promotoarea acțiunii, deschizând cum se cuvine calea spre discuții, pune în lumină activitatea domnului Ioan Rotundu, care nu este decât ,,(…) un gest de o mare simpatie faţă de concetăţenii săi. Este bine să ne îndoim din când în când de faptele noastre şi este bine să respectăm din când în când părerea celorlalţi. Emisiunile domnului Rotundu, cărţile sale, viaţa pe care o dedică comunităţii îl recomandă un om care fără îndoială face parte şi va face parte din aria culturală a acestei urbe”.

Lansare ,,Lumea lu` Rotundu”,4Din alocuțiunile participanților, relevante fiind cele ale Corneliei Viziteu, Gheorghe Median, Ionel Bejenaru și Traian Apetrei, s-au desprins o serie de judecăți cum că ,,Lumea lu` Rotundu” generează un conținut narativ tensionat și incadescent. În reportajele sale, Ioan Rotundu întinde fibra la maximum, ceea ce determină ca unii, neinspirați fiind, să califice aceasta ca fiind un ,,argumentum ad hominem”. Nici pe departe asta, fiindcă Ioan Rotundu a demonstrat, în cariera sa de publicist, că este un exciton al opinei publice, un propagator al somației exoterice adresată politicienilor, în special, atitudini născute din nemulțumirile și dezamagirile ce inundă conștiința colectivă.

Prin reportajele  Domniei Sale, scrise sau difuzate online, cum și cu această carte, Ioan Rotundu filamentează publicul.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. rain abduah spune:

    Depalsat si lipsit de realism articolul. Unele epitete sunt chiar jenante. Se pofita de subcultura si se arunca in ochii prostimii astfel de facaturi. Rotundu este pe cat de obscur pe atat de iocrit, deranjeaza mai mult prin minciuna decat prin adevar.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania