Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Duminica Floriilor – un simbol veşnic actual

Duminica Floriilor – un simbol veşnic actual
Editorial – Lucia OLARU NENATI – scriitor
Sursa primară: www.monitorulbt.ro

M-a atras mereu în chip deosebit semnificaţia celor petrecute în Duminica Floriilor, înţelegând devreme că faptele cuprinse în naraţiunea biblică nu sunt doar poveşti folositoare în scopul instituirii şi păstrării canonului, ci mult mai mult de atât, elemente purtătoare de simboluri şi semnificaţii perene care-şi răsfrâng lumina şi asupra devenirii societăţii omeneşti în diacronia sa, păstrându-şi valoarea oricâte modificări factuale şi de viziune se perindă în timp.
Deci ce reprezintă acel moment celebrat în naraţiunea biblică şi sărbătorit azi prin procesiune solemnă? Este momentul cel mai fericit al evoluţiei lui Hristos în lume, trăit printre oameni, cei care îi arată cea mai deplină preţuire şi afecţiune, recunoscându-i calitatea divină, meritele şi dreptul la adoraţie. Spus în termenii contemporaneităţii, acesta a fost momentul său de maximă glorie şi succes deplin, de comuniune sufletească fluidă cu oamenii pentru a căror mântuire venise în lume, moment despre care putem presupune că l-a emoţionat şi l-a făcut să trăiască starea de fericire a statutului său omenesc.

Pentru o lectură completă accesaţi: http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Editorial/2016-04-23/Duminica+Floriilor+-+un+simbol+vesnic+actual.htmlAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. D.M. Gaftoneanu spune:

    …Da, deşi au trecut milenii de la aceste întâmplări, mai este încă drum lung spre lumina înţelegerii…

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania