Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Ei, s-a schimbat lumea, lumea bătrânilor a fost demult furată, părinţii şi bunicii de-ar învia nu ar mai recunoaşte-o!

Ei, s-a schimbat lumea, lumea bătrânilor a fost demult furată, părinţii şi bunicii de-ar învia nu ar mai recunoaşte-o!

           Cu mult înainte de răspândirea Covid-ul chinezesc, în diversitatea lui, pământenii îşi tot pun problema, cum va arăta lumea de mâine, întrebare care are istoricul ei. Să le amintim tinerilor, prin 1960, deci acum exact 80 de ani, Nichita Serghievici Hruşciov, care deţinea funcţia pe care o stăpâneşte astăzi liderul Rusiei, Vladimir Putin, la o întrunire ONU, înfuriat, Scânteia nu a fost prea clară în explicaţii, dar ni s-a şoptit, că s-a dus la microfonul şedinţei, în sală era şi Eduard Mezincescu, ministrul de externe al României care l-a sprijinit, afirmând, că steagul roşu al URSS va flutura în întrega lume, cât încă el trăieşte.

          Hrusciov era pe cai mari. „Discursul secret” din 1956, la cea de-a 20-a ediţie a Congresului PCUS, unde, condamnase cultul personalităţii lui Stalin, îi sporise autoritatea, toată lumea numai despre dânsul vorbea, multe se schimbaseră mai ales politic.

           Pentru noi, care aveam o vârstă, multă vreme clipa vestită ne-a urmărit, chiar şi după ce, în 1962, am început să ne desprindem de Rusia, dar mai cu seamă după schimbul din 1968, din Cehoslovacia, unde românii n-au participat, altă făină s-a măcinat la moara istoriei planetare.   Ca şi acum, de când suntem în UE şi  simţim acelaşi fior, deloc agreabil, când ni se vorbeşte despre un posibil comunism la traiul de mâine în Europa…

             Dăm filele calendarului în lături dar rămânem la el, tinerii şi vârstnicii de astăzi, de pe întreg mapamondul, ascultând discursul altui lider politic, tot la ONU, de data aceasta, a lui Donald Trump, preşedintele SUA, au recepţionat mesajul. „Lumea liberă” – spunea el, „trebuie să-şi accepte fundamentul naţional. Privind în jur, adevărul este evident: dacă vrei libertate, fii mândru de ţara ta! Dacă vrei democraţie, păstrează-ţi şi suveranitatea! Viitorul nu aparţine globalismului. Viitorul le aparţine patrioţilor. Cu toate acestea, în SUA creşte numărul activiştilor  radicali şi al organizaţiilor non-guvernamentale care cer ştergerea graniţelor naţionale.”.

           Revoltat  de mişcarea de dărâmare a unor statui pe teritoriul SUA, Trump, preşedintele, a vorbit din nou pe 4 iulie: „Acest atac la libertatea noastră trebuie oprit şi va fi oprit foarte repede… Naţiunea noastră asistă la o campanie necruţătoare, care vrea ştergerea istoriei noastre, defăimarea  eroilor noştri, îndepărtarea valorilor noastre şi îndoctrinarea copiilor noştri… Această revoluţie culturală de extremă stângă, cu care ne confruntăm, nu are ca scop o Americă mai bună. Scopul ei este să termine America! De aceea, nu îngenunchem în faţa lor. Nu îngenunchem decât în faţa lui Dumnezeu Atotputernicul”.

              Faţă de asemenea porniri iresponsabile,care se întâmplă acum nu numai în AMERICA,  finanţistul  Paul Craig Roberts, fostul secretar al trezoreriei preşedintelui Ronald Reagăn,  om la vârsta de 81 de ani, a intervenit cu constatarea: „mi-a fost furată însăşi   ŢARA!”. A declarat, mai pe larg, dânsul se simte  „discriminat de recentele demonstraţii violente din marile oraşe ale SUA”. Nu se mai simte „Acasă” la el. ”Asist la moartea lumii mele. Multiculturalismul, globalismul, totalitarismul identitar…rescriu istoria, distrug  urmele civilizaţiei pe care stră-străbunicii africanilor au găsit-o pe pământ american când au fost aduşi ca sclavi. Asistăm la sfârşitul istoriei. Mişcarea Block Lives Matter, formată în majoritate din albi, şi alte grupuri, printre care minoritarii  sexuali şi persoanele  cu genul schimbat,  bărbaţi care au devenit femei şi invers, au atacat statui şi monumente ale părinţilor fondatori ai Americii. Dacă părinţii şi bunicii mei ar învia acum, spune  Paul Craig, ar avea nevoie de un an de pregătire  până să iasă în siguranţă în lume, fără  să fie arestaţi”.

           Din ce cauză toate acestea, explică  sociologul american  Francisc Fukuyama, care găseşte motivaţia în nivelul înalt de prosperitate, iar dacă apare  trista plictiseală, respectivii şi nefericiţii, atacă, distrug, fură, dau foc, instalează corturi în aşa-zise „zone libere”, fapta lor este izvorâtă din filozofia globalistă, ei ar fi fericiţi – cum am mai spus noi şi în alte comentarii –  să nu mai existe graniţe, să nu mai  fie naţiuni şi nici ţări independente, ei militează pentru confiscarea bogăţiilor, vor să se încline în faţa unui Guvern mondial care, pecuniar, să le aducă comunismul la masa de toate zilele!

             În legătură cu comunismul de tip nou, european, ne întrebăm, este o adeverire a ce spunea N.S. Hruşciov, descălţat de pantof, la respectiva sesiune a ONU, nu a tras curent, de unde i s-a tras plecarea şi a lui la ceruri, ca oricărui muritor?

          Ion N. Oprea, 12 iulie 2020.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania