Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Eseu cu… cuceritori

vasilescucezar-320x2002Primit pentru publicare: 23 nov. 2016
Autor: Cezar VASILESCU
Publicat: 24 nov. 2016
Editor: Ion ISTRATE

 

Eseu cu… cuceritori

 

            Nici un atribut nu se lipește mai flatant de un bărbat ca acela de cuceritor. Veritabilii Casanova au creat suplimentar, și specia de lăudăroși, care operează, plini de sine, cu…ficțiuni.

            Dar cu faptele atestate istoric nu-i de glumit. Înțeleptul rege Solomon, ctitorul templului din Ierusalim, avea 700 de neveste și 300 de metrese. Rabinii au presupus că l-a pedepsit Dumnezeu pentru încălcarea legii sacre a monogamiei, deoarece din „puhoiul” de femei nici una n-a reușit să-i nască un copil. De abia după 19 secole de agitație erotică, Agenția de Știri și Zvonuri a Lumii ne va înștiința că vestitul Casanova a avut 1003 cuceriri. Se pare că și bravul Casanova, aidoma amorezului mărunt, mai mult se lăuda: cercetările ulterioare au descoperit că dintre 1003 de iubite rămăseseră doar 116. Totuși aventurierului îi plăceau cuceririle cu…handicap, plăcându-i a seduce soțiile și fiicele amicilor (uneori, „all inclusive”, adică pe amândouă). După o baie împreună cu amanta, Casanova o invita la dejunul celor 50 de stridii (considerente cu virtuți afrodisiace).

            De prea multă plăcere, s-a inventat, compensatoriu, sadismul, autorul „mărcii înregistrate” fiind marchizul de Sade, un libertin, furnizor de scandaluri. Era un bărbat frumos, dar fanatic al viciului, acest conte care se credea marchiz și-a povestit aventurile incredibile în romane și piese de teatru, capitolul cel mai „citit” fiind „120 zile ale Sodomei”, în care sunt descrise 600 de variante de depravare. Marchizul va fi un caz emblematic pentru studiile psihanalistului Freud, eroul nostru petrecându-și ultimii 11 ani din viață într-un azil de alienați (o confirmare a acelui „te iubesc la nebunie”!?).

            La sfârșitul secolului al XVIII-lea, exploratorul englez James Cook și-a acostat corabia în arhipelagul Tonga, în Pacificul de Sud, unde l-a întâlnit pe regele Lapetamaka (atunci în vârstă de 80 de ani), care avea augusta misie de a deflora toate fetele din insulă. Îndeplinindu-și conștiincios datoria, suveranul, care nu posedase de două ori aceeași femeie, trudea zilnic între 8 și 10 ore.

            Printre cuceritorii insațiabili se numără și Rasputin (o poreclă dată de consătenii ruși unui popă-diavol), care metamorfoza fervoarea religioasă a admiratoarelor sale înspre sex. „Mântuitorul și tămăduitorul” a sedus sute de femei, de la mujice analfabete până la aristocrate inițiate, căpătând o aură care i-a deschis porțile imperiale ale Curții din Petersburg. Țarul se arăta mulțumit că acest „vraci” îi alina suferințele. De altfel, multe nobile și-l disputau pe Rasputin pentru a-i intra în grații. Din mitul lui, rușii au beneficiat de votca Rasputin, o pledoarie pentru tărie (prioritar bahică).

            Lumea islamului, cu îngăduința sa dogmatică pentru poligamie, l-a „consacrat” la performanțe în domeniu pe regele Arabiei Saudite Ibu-Seoud, care de la vârsta de 11 ani a avut câte trei raporturi sexuale pe noapte cu femei diferite, exceptând perioadele când pleca la război.

            Dar și președinții planetei aveau porniri…regale. E de notorietate mia de femei a președintelui indonezian Suharto (într-un turneu oficial în SUA i s-a oferit actrița Marilyn Monroe; poftele președintelui american J. F. Kennedy (pe lista selectă a starurilor care au trecut prin dormitoarele de la Casa Albă figurând aceeași M.M.-la meme!); cultura președintelui chinez Mao, căruia, după baia voluptoasă în Fluviul Galben din fiecare dimineață, i se ofereau la micul dejun trei asiatice virgine; apetitul pentru diversitate al președintelui canibal centrafrican (când i se năzărea, îmbrăca mantia purpurie de împărat) Bokassa (din harem făcând parte și o dansatoare româncă de la ansamblul folcloric „Ciocârlia” și complexul…ciripitorilor).

            Cu celebrele lor limuzine- aspiratoare de dive- multe vedete, din toate regnurile artistice și hormonale, se întrec în a egala, cu mijloace mult mai modeste, recordurile regale și prezidențiale. Și pe plaiul turmelor mioritice se trezesc, bifând între 2000 și 3000 trofee, poeții Ion Vinea și Ion Barbu, precum și tenismenul Ilie Năstase, amator de defilee sexy, jocuri de pelvis cu pulsații ombilicale pe bucișoare. Fără rezistență la efort și cu suficientă invidie le inventariem triumfurile de cuceritori, noi, atât de nenorocoșii monogami!Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania