Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

EVENIMENT, DUPĂ 60 DE ANI. REÎNTÂLNIRE LA VATRA CLOCOTULUI INTELCTUAL AL NORMALIȘTILOR DE LA ȘENDRICENI

EVENIMENT, DUPĂ 60 DE ANI
Reîntâlnire la vatra clocotului intelectual al normaliștilor de la Șendriceni

Grupul  Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni va găzdui VINERI, 2 AUGUST a.c. , Începând cu ora 11, ÎNTÂLNIREA PROMOŢIEI 1953 A FOSTEI ŞCOLI PEDAGOGICE DE BĂIEŢI, DUPĂ 60 DE ANI DE LA ABSOLVIRE.

La acest memorabil eveniment, vor fi prezenţi: Alexandru ZUB, sef de promoţie, absolvent cu diplomă de merit purtând menţiunea „excepţional”, cel care avea să ajungă istoric de elită, academician, director Sendricenial Institutului de Istorie „ A.D.Xenopol” din Iaşi şi preşedinte al Secţiei de Istorie şi Arheologie a Academiei Române; Vasile URSACHE, reputat cercetător, director al Muzeului de Istorie din Roman, jud. Neamţ; Petru BEJENARU, profesor, director al Liceului „ Euxodiu Hurmuzache” din Rădăuţi – Bucovina şi mai numeroşii învăţători şi profesori care, de-a lungul carierei lor, au făcut cinste învăţământului botoşănean, având şi o meritorie contribuţie la culturalizarea şi educarea comunităţilor în care le-a fost dat să trăiască: Gheorghe CONSTANTIN (Crăiniceni), Gheorghe CIMBRU (Coţuşca), Constantin AIRIMIŢOAIE (Ghireni), Gheorghe BURAC (Vlăsineşti), Paul LUŢUC, Dumitru IORDACHE, Titus TURCEAC și Neculai ZAMFIRESCU (Botoşani).

Organizatorii întâlnirii au pregătit pentru colegii lor o frumoasă şi sugestivă medalie pe al  cărei avers se poate citi. ŞCOALA NORMALĂ „ Al. VLĂHUŢĂ” ŞENDRICENI; PROMOŢIA 1953; 60 DE ANI DE LA ABSOLVIRE; 2 AUGUST, 2013, iar pe interiorul capacului ambalajului, pe o plăcuţă, versurile patronului şcolii: „Sfânta muncă e aceea / Ce răsplată-n ea-şi găseşte.”(Al. Vlahuţă).

De asemenea, membrii promoţiei, prezenţi la întâlnire, vor primi şi câte un ecuson adecvat evenumentului.

După un pelerinaj pe locurile de care au rămas legate multe amintiri din cei mai fertili ani ai pregătirii noastre pentru viaţă, vom poposi în sala de clasă din care ne-am despărţit cu 60 de ani în urmă, unde vom purta un „dialog deschis”, la care îi vom avea ca invitaţi şi pe actualii conducători si şcolii, în semn de recunoştinţă pentru amabilitatea cu care s-au oferit să găzduiască întâlnirea noastră de suflet.

Momentele de confesiune şi voie-bună vor continua la Dorohoi, în primitorul restaurant „Magic”, unde vom pune la cale şi următoarea întâlnire de promoţie…

30 iului, 2013                                                                                                 Gh. BURAC.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania