Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

Expoziție: ,,O viață nouă redată patrimoniului, restaurarea”

  • Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, vă invită să vizitați, în perioada 27 aprilie – 30 august 2023, expoziția intitulată „O viață nouă redată patrimoniului: restaurarea”.
  • Patrimoniul cultural etnografic autentic, din ce în ce mai sărac, poate fi considerat o marcă de identitate a comunităților locale rurale. Tezaurizarea lui la nivelul instituțiilor muzeale, cercetarea și valorificarea prin expunere devin, în aceste vremuri de îndepărtare de tradițional, modalitățile cele mai ușor de accesat de către public, în dorința sa de a lua contact cu piese valoroase ale civilizației țărănești, în timp ce restaurarea se dovedește o sursă importantă de reabilitare a bunurilor culturale deteriorate și de readucere a acestora în postura de a intra în contact cu iubitorii de artă populară.
  • Expoziția de față etalează scoarțe din zona etnografică Botoșani, aflate în patrimoniul Muzeului Județean Botoșani, de o valoare certă, care, odată cu intervenția specializată a restauratorului, au putut fi redate activității muzeale de expunere. 
  • Deschiderea expoziției va avea loc în data de 27 aprilie 2023, orele 13.00, la Muzeul de Etnografie Botoșani. Va prezenta Maria-Laura Tocariu, iar invitat va fi Elena Văculișteanu, fost restaurator în cadrul instituției. 


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania