Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Glasul din adânc. Năluca (15

  Revista Luceafărul: Anul XIII, Nr.2 (146), Februarie 2021
  Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
  ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
  ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
  Director: Ion ISTRATE


  Glasul din adânc. Năluca (15

  Primit pentru publicare: 16 Febr. 2021
  Autor: Vasile LEFTER, Focșani, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul     
  Publicat: 17 Febr. 2021

  © Vasile Lefter, © Revista Luceafărul
  Editor: Ion ISTRATE


                                          

   Glasul din adânc. Năluca (15)

   

                            Rămas comandant al Centrului de Medicină Alternativă din Valea Titilei, Doctorul Mircea Ioan Mehedinți făcu un tur al cabinetelor al căror șef , până nu demult, fusese Turtureanu. Vizită fiecare cabinet, discutând cu medici mai vechi și mai noi în Centru. Ajunse și  medicul  Octavian  Nebuneli, fiul celui care demascase afacerea din Vale. Fu surprins de ordinea desăvârșită din salonul de primire bolnavi, dar și de felul în care foștii practicanți ai lui Artur Nebuneli își supravegheau saloanele cu bolnavii internați la nălucologie. Majoritatea erau bărbați la prima tinerețe, care aveau traume la nivel halucogen. Femeile cu probleme erau internate într-un alt pavilion, izolat de cele ale bărbaților.

         Automatizarea ca hobby moștenit de la tatăl dus în Meteora funcționa impecabil. Apropierea noului șef al Centrului de pavilionul de nălucologie fu sesizată și luminos și sonor. Doctorul MIM, cum i se mai spunea șefului cel mare ,era însoțit de cinci subalterni, care își notau conștiincios problemele fiecărei secții.

  La întrebarea „Cu ce probleme vă confruntați?”, Nebuneli –junior dădu un răspuns șocant:

  -Mi-e dor de părinți. Abia îi regăsisem și mi-au fost luați iar. Trebuie să-i aduc înapoi.

     -Liniștește-te, dragul meu coleg. Lucrăm la asta. Am descoperit deja corespondența lui Turtureanu  cu rețelele de traficanți, plătiți din afară pentru fiecare creier bolnav livrat armatei pentru a fi remodelat pregătit pentru crime. Sumele primite de traficanți sunt exorbitante. Racolarea lui Artur pentru faza pregătitoare a mobilării creierilor era pe masa de lucru a lui Turtureanu. Se plănuia să fie răpit împreună cu cinci studenți din țări diferite. Mama ta nu se afla pe agenda lor de lucru. Turtureanu și-o voia femeie de pat, pentru a se răzbuna pentru refuzul din vremea scurtei studenții, când la un bal a refuzat să danseze cu Turtureanu.

  – Un prieten mi-a spus, domnule MIM,  că Turtureanu a fost promovat în rețea, având mână liberă în racolări.

  -E o informație șoc. Vom avea de furcă cu acest nemernic. Sunt convins că prietenul meu Artur nu va avea liniște până când filiera morții nu va fi destructurată. Vom fi cu ochii în patru. Dușmanul are tentacule și ne pândește din umbră. Va trebui să ne facem iscoade chiar din rândul pacienților.

  -Ok, MIM!  Mulțumesc pentru vizită. Tata și mama vor fi lângă noi. Nu stau ei degeaba! Va trebui să avem răbdare și să fim discreți cu chestiunile delicate. Orice sifonare de informații ne poate deturna de la planul nostru. O zi bună! Șampania o bem altădată!

         Delegația condusă de Marele Șef se îndrepta spre ușă, țintuită în loc de sunetul strident al sistemului de alarmă. Ușile camerei de primire căzură instantaneu, rămânând deschise doar niște vizete de observare a mișcărilor de pe coridorul central. Doctorul Octavian Nebuneli activă modulul „pericol iminent” creat împreună cu tatăl său după un prototip neomologat încă de Guvern. La câteva secunde, lîngă pereții din sticlă specială ai saloanelor de nălucologie cinci indivizi în costume ciudate, cu măști caraghioase încercau să forțeze ușile masive ale obiectivului vizat.  Șeful cel Mare și doctorii veniți la cabinetul medicului Nebuneli-Junior tremurau de spaimă. Erau cu mâinile goale, complet lipsiți de apărare. Fusese o imprudență să pornească prin Centru fără nicio măsură de securitate.

  Octavian le făcu semn să fie liniștiți. Sunt oaspeții lui și se simte direct răspunzător de siguranța lor. Când Octavian se apropie de ușile pe care încercau să le forțeze intrușii, trase liniștit de maneta roșie și dincolo de uși se formă un turbion . Luați prin surprindere, atacatorii fură puși la sol. În jurul lor se creă o zonă fără oxigen. Zbaterea muribunzilor dură mai puțin de zece secunde. Asfixierea mecanică puse capăt tentativei de atac. Octavian Nebuneli deschise ușa masivă. Brancardierii de serviciu ridicară corpurile inerte. Șeful MIM era curios asupra identității atacatorilor. Smulse cele cinci măști fioroase. Surpriză!” Atacatorii erau bolnavi din salonul 3 N. Bolnavi cu extirpări neurologice. Aceștia acționau robotic, fiind comandați de la distanță.  Era un prim semnal că Centrul a devenit un focar de acte teroriste.

             Doctorul MIM îl rugă pe colegul Octavian Nebuneli să-i instaleze și lui sisteme de securitate identice. Bucuros, Octavian vru să-i promită că totul se va rezolva. Fu oprit din promisiune de vocea tatălui Artur.

  -Nu promite nimic, Tavi! Avem nevoie de tine la Meteora! Misiunea noastră aici este una de risc maxim. Mama ta vrea să te știe în siguranță lângă noi. Promite-i Șefului că ne vom ocupa noi, de la distanță,  ca să nu i se întâmple nimic rău. Vom găsi în Centru suficienți oameni care să păstreze ordinea și securitatea pentru întreg personalul. Îl cunosc bine pe MIM. Nu e un fricos. E greu să-l faci să renunțe la o idee. E un fel de Gelu Ruscanu camilpetrescian. Pentru el, jocul ideilor e jocul ielelor. Gata! Închid. Avertizorul instalat de când am venit aici a început să pâlpâie. Ne auzim și vedem curând, Tavi!

           Doctorul MIM plecă liniștit. Avea mare încredere în Artur Nebuneli, dar și în puterea de anticipație a Margaretei, plină de idei și inițiativă. 

  Tentativa teroristă de la N3 era cunoscută de toată valea, cu înflorituri, bineîneles.  Știrea făcuse înconjurul regiunii. Un studio de film chiar voia să realizeze un scurt metraj, Lipseau însă filmările pe viu. Fusese o anchetă de la Procuratură. Rudele celor morți la ușa salonului de nălucologie cereau despăgubiri. Cei cinci martori au fost chiar membrii echipei lui MIM.

          Înspăimântați de cele întâmplate, unii pacienți ai Centrului se gândeau să ceară externarea chiar dacă se mai aflau încă sub tratament.
  Cu fiecare zi, lucrurile se linișteau.
       Doctorul Nebuneli –Junior refuzase să dezvăluie secretul instalației- ventuză, cu ajutorul căreia încercarea de atac terorist a eșuat.

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5