Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Glasul din adânc. Năluca (27 )

  Vasile LEFTER

   

   

   

   


                                      

       Glasul din adânc. Năluca . (27 )

                Conform unei înțelegeri secrete, grupul „Salvați Planeta” condus de falsul călugăr Ghenadie, din care făcea parte și doctorul Octavian Nebuneli, fixase ziua de 19 a fiecărei luni ca dată de regrupare și adoptare a unor hotărâri esențiale pentru destructurarea organizației de umanoizi ascunsă în cotloanele Meteorei. Prin iscoade, oamenii lui Ghenadie aflaseră de locul în care funcționa prisma –computer, depozitară de informații strict secrete, dar și cu o serie de comenzi către terminalele unor baze cu caracter militar. Operațiunea începuse cu doi ani în urmă, când un homununcul  fu atras cu bani mulți să dezvăluie detalii esențiale pentru intrarea în posesia acestui instrument sofisticat de monitorizare a unui complicat sistem informatic de stocare și activare a dispozitivului  de supraveghere și avertizare operativă. Specialiștii lui Ghenadie au făcut sute de simulări. Au încercat de zeci de ori fără succes să dezamorseze sistemele de alarmă ale prismei –computer. Cu două zile în urmă, un câine dresat pentru asemenea situații, un câine bionic, a izbutit să anuleze toate comenzile de armare. Capturarea PRISMEI A DEVENIT O JOACĂ DE COPIL. 

  Geniștii electronici nu s-au grăbit să deschidă computerul din prismă. Exista pericolul unei explozii devastatoare, știindu-se că asemenea dispozitive supersofisticate sunt prevăzute cu elemente de autodistrugere, ca o măsură de protecție a datelor.

          Comandantul  grupului „Salvați Planeta”, misiunea Prisma C 08 primi  mesaj puțin după miezul nopții ca la ora 3 să fie prezent  sub Scara Morții, laguna Cap de Mort, știută doar de cei mai importanți membri  ai grupării.  Octavian Nebuneli era unul dintre ei.  Era cunoscut pentru priceperea sa în operații ciudate pe creier și pentru casetele cu năluci pe care le crea sau le moștenea chiar de la renumitul nălucolog Artur Nebuneli.  

  Operațiunea Prisma era în plină desfășurare. De la baza muntelui se auzea scrâșnetul frânelor puse de oamenii monstrului, îngroziți la gândul că tainele prismei vor fi decodate.

  -Ai găsit ceva,Teo?
  -Numai  capcane și piste false. Programul Bazic refuză să se deschidă. Am încercat aproape toate parolele de care dispunem. Același răspuns: Error!
  -Hei, temerari! Atențiune, atențiune! Cod violet de pericol. Pe monitoare se văd zeci de lunetiști, venind dinspre sud spre noi. Se  pare că cineva a trădat și a lăsat libere coordonatele de siguranță.
  Grupul lui Nebuneli se opri din decodarea prismei. Aitistul principal se întoarse spre Octavian Nebuneli,  așteptând o soluție pentru a evita un atac armat.
  Doctorul Octavian privi cu atenție monitoarele cu asaltul baicărilor. Ordonă scurt operatorului tunului cu năluci:
  Eliberați canalul Haos !  Sunt năluci fioroase la prima vedere. Alergarea lor haotică sperie și provoacă multă confuzie.

         În câteva clipe, zeci de năluci blocară aleea și începură să se încrucișeze aparent fără nicio regulă.  Fasciculul de imagini înainta lent în fața motorizaților. Se petrecu ceva nemaipomenit. Motocicliștii încercară să întoarcă toți deodată. Intrară unul în altul, iar grupul de năluci urla amețitor prin megafoanele din locație. La o simplă comandă, nălucile fură retrase în computer. De data aceasta, trucul funcționase. Data următoare va trebui adus ceva nou care să surprindă. Grupul lui Octavian ,alcătuit din colegi din perioada instrucției speciale reluă încercarea de decodare a prismei-computer. Erau semne bune. Parolele începură să răspundă, deschizând drumul spre stoparea intenției de distrugere a planetei.

   Doctorul Octavian Nebuneli își rugă părinții să rămână liniștiți, fiindcă în curând îi va elibera din cuștile de bambus. Artur mai ținu puțin mesajul secret, ca să vadă cum reacționează draga lui Marga, care își pierduse orice speranță de salvare.

  Va urma!

   

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5