Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Glasul din adânc. Năluca (25)

Vasile LEFTER

 

 

 


 

Glasul din adânc. Năluca (25)

                Soneria de serviciu din Meteora anunța  ca de obicei deșteptarea. Nu era stațiune de odihnă, ci spațiu de operațiuni speciale.

 Văzând că în baldachinul improvizat nu e mișcare, Marga se duse să-l trezească pe Octavian, pentru a nu întârzia de la treburile sale, despre care nu le  vorbise nici măcar părinților.

Oprindu-se în fața draperiei de bambus, Marga îl strigă ușor, ca în copilărie:

-Tavi, trezește-te! O să te pupe cucul armenesc.

Nu primi niciun răspuns și reluă demersul trezirii cu alint:

-Hai,  Tavi că ți-oi da mămăli, cu brî cu la…

Nicio reacție din partea  juniorului Nebuneli. Marga trase ușor draperia. Tresări. Patul era neatins și nici urmă de Octav. Speriată, Margareta îi strigă vestea doctorului Nebuneli. Acesta râse și glumi :

– Tot copil îl crezi. O fi găsit și el vreo  neajutorată în munte și s-a dus la ea ,ca să-i țină de urât. 

– Nu-i băiatul nostru din ăștia! Altceva trebuie să fie la mijloc. Numai de n-ar fi ceva de rău!

– Octavian e puternic. Nu i se poate întâmpla nimic neplăcut. E pregătit pentru  încercări grele.

-Bine ,Artur! Am încredere în tine. Domnul să-l apere!

              Soții Nebuneli erau pregătiți să înceapă o nouă zi de cercetare a modului în care nălucile pot influența o îndeletnicire umană. 

Neașteptat, sirena de alarmă cu muget de taur începu să sune din ce în ce mai tare. Pentru moment, Nebuneli a crezut că Marga a apăsat un buton nepotrivit.  Supoziția îi fu anulată imediat. La megafonul uriaș , se transmiteau mesaje catastrofice:

Pentru toate incintele de lucru de pe Meteora!  Există un pericol iminent de contaminare radioactivă și de prăbușire a muntelui. Puneți-vă echipamentul de protecție și deschideți complet ușile ,folosind maneta portocalie. Nu ieșiți pe culoar. Veți fi interogați pe loc. Vă avertizăm că se vor face arestări temporare. Nu opuneți rezistență. Vă avertizează comandorul principal de pe muntele Meteora. Acțiunea începe în trei secunde: unu, doi, trei ,start!

Zeci de vehicule pe două roți porniră nebunește pe toate căile de acces ale Meteorei. Margăi începu să=- fie frică. Nu era loc de glume. Artur încercă s-o liniștească fără prea mulți sorți de izbândă. 

-Tare mi-e teamă că Octavian e amestecat în toată nebunia asta. De aceea,  nu ne-a spus nimic despre planurile sale. A scăpat doar ceva vag despre călugărul de la intrare, camarad de arme.

– Artur, ești prea prăpăstios. Îți plac scenaritele, dar de data asta cred că bați câmpii.

      Vorbele Margăi aproape că nu fusese auzite de doctor. În dreptul ușii habitatului lor opri o mașină de teren pe trei roți. Din ea coborâră cinci lungani și unul mai scund, ce părea șeful:

–Aici e habitatul Nebuneli? Trebuia să fiți trei. Doctorul cel tânăr lipsește. Nimeni nu l-a mai văzut de aseară. Unde s-a ascuns? Spuneți repede! Lucrurile sunt grave. A dispărut prisma cu butoanele de comandă. Nici călugărul Ghenadie  de la intrarea de jos nu e de găsit. Meteora e în mare pericol. Vom fi atacați de extratereștri și vom fi îmbarcați în navele lor devenind cobai. Ce știți despre doctorul Octavian Nebuneli?

– Nu știm nimic. În zori nu mai era în Rezerva lui. Am bănuit că l-a atras vreo mândruță.

-Vă bateți joc de mine cu glume de doi bani?

-Nu văd nicio glumă. Dimpotrivă, suntem îngrijorați.

       La un semn, haidamacii coborâră și-i urcară pe cei doi soți în mașina de teren , prevăzută și cu un fel de cuști cu gratii. Aici veți sta până va apărea doctorul Nebuneli Junior. Cu siguranță, face parte din Servicii, urmărind să destabilizeze protecția pentru populația civilă. 

Băieți, scotociți muntele în continuare. Nu vă lăsați păcăliți de sutele de năluci create de Nebuneli și ai lui.

– Până aici ne-a fost Artur! Ni s-a  înfundat . Vom muri iradiați, lent și fără dureri. Vom fi aruncați de pe munte ca niște câini fără stăpâni.

– Nu uita că Tavi e liber. Deja știe unde suntem. Comoara mea electronică a transmis alerta de pericol.

– Să dea Domnul să fie cum spui tu! Parcă sunt mai liniștită.

-Am înregistrat absolut tot. Nu sunteți chiar așa naivi, precum ați încercat să ne convingeți. Terapia cu apă din Pavilionul  0 ne va ajuta să aflăm multe. Poate vom găsi în timp util ți prisma-computer.

   Va urma!

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania