Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Glasul din adânc. Năluca (37)

   

        Glasul din adânc. Năluca(37)

                Astăzi este ziua cea mare.Vom coborî  dincolo de praguri, o coborâre periculoasă, cu scări umede și fără scări. Uneori, vin și turiști dornici de aventură, cu două-trei sicrie de carton pregătite. Paza bună trece primejdia rea.

       Echipate profesional, cu aparatele de emisie-recepție activate, cele două femei purtînd în pântece rodul embrionar al aceluiași bărbat, au înțeles că sunt alese pentru un mic experiment cosmic:eEvoluția unui embrion în condiții placentare diferite. Se poate proiecta o adevărată selecție genetică fără prea mari bătăi de cap. 

          Aflând toată această poveste oarecum incentuală după ortodoxie, Cordelia începu să viseze monștri. Își vedea propriul soț atras de ispite satanice, lăsându-se pradă instinctului.

           Somnul din zori  al celor două mama tinere , cu rod de la același bărbat, fu urmat brusc de bătăi în ușa de la intrare.

  • -Doamnelor, vă rugăm să vă treziți. Astăzi e o zi grea. Ursitoarele spun că plozii din pântecele voastre vor trăi în fericire și pace dacă veți trece prin cele trei spații magice: al fericirii, al morții și al prăbușirii în disoluție.  Doctorul Octanebu se simte vinovat de păcatul creștinesc în care a fost împins de Cel Rău și vrea să salveze totul din lumea întunericului. Aceasta se va înfăptui prin rugăciuni la Preacurata și prin atingerea ținuturilor proorocite de Ursitoarea –Cap-de Mort.
  • – Octanebu ne-a plătit bine și ne-a dotat cu toate cele necesare acestei aventuri diavolești. Avem corzi, cordeline, colțari, piolet, carabiniere, fiind pregătiți pentru ascensiuni pe stânci colțuroase, dar și pentru coborîri în prăpăstii fără fund, vegheate de monștri neiertători.
  •  Adelina, deși somnoroasă, izbucni în râs zgomotos.
  • – Măi papagalilor! Pe cine vreți voi să speriați? Ați auzit de Tița-preoteasa din Titileni? Păi să vă feriți! Ea e mama noastră. A plecat dincolo ca să ne poată apăra mai bine din lumea umbrelor. I-ați luat banii doctorului degeaba. Noi nu avem nevoie de voi. Împreună cu sora mea sunt cea mai puternică împotriva nălucilor și oricărei stihii. Lăsați toată dotarea aici și plecați unde vedeți cu ochii. Banii rămân ai voștri. Octanebu să ne mai întrebe și pe noi cînd nu știe ce să facă în situații pe care nu le stăpânește.   .
  •         Cei patru pirpirii ce păreau adunați de pe drum din gunoaie dispărură fără urmă, ca și cum i-ar fi înghițit pământul
  • Adelina și Lia se culcară la loc. Era prea dimineață pentru două mămici care nu-și băuseră nici cafeaua. Era atâta liniște, încât cele două surori se simțiră chiar deranjate de vocea glacială a lui Octavian din emițătorul de urgență.Doctorul striga ceva în microfonul performant. Alina și Lia se înțeleseră din priviri să nu răspundă. Erau moarte de curiozitate în privința reacției ulterioare a lui Octanebu. Și-au închis microfoanele de la aparatele lor de emisie-recepție și râdeau cu gura până la urechi la auzul vorbelor disperate ale tatălui copiilor pe care acesta i-a strecurat mișelește în pântecele lor. Asta nu anulează plăcerea lucrului făcut la timp și cu simț de răspundere. Cele două surori recunosc fără jenă că a fost frumos. Era însă loc și pentru mai bine. Plăcerea comentariului acid au moștenit-o  de la Sevastița-preoteaa, iubită de toți preoții pentru glasul ei îngeresc, dar și pentru alte talente care nu țineau neaparat de cele sfinte. Cu rugăciuni, ți se iartă toate păcatele, și cele cu voie și cele fără de voie.
  •  Prin chemarea adâncului a plătit pentru toate. Fie –i țărâna ușoară, dacă nu cumva a reușit șă iasă din întunericul gropii prin cine știe ce farmece!
  •     Va urma!
  •      VASILE LEFTER, membru UZP.

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5