Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Glasul din adânc. Năluca(35)

     Glasul din adânc. Năluca(35)

     

Lia era puțin tulburată după cele întâmplate în ultima oră: discuțiile din casa familiei Nebuneli, încercarea de viol a lui Anatol, îmbrățișarea lui Tavi. Multe emoții, multe situații limită.

Îmbarcată în aeronava Șoim, Cordelia credea că are timp să se liniștească. După mai puțin de o jumătate de oră, Lia primi în cască un ordin scurt:
-Domnișoara Cordelia e invitată la rampa de aterizare pentru a-și alege costumul de zbor invidual. Nava noastră are altă misiune.
Lia înțelese că va ajunge la prietena ei  Adelina Pintilie, manager de succes la o școală de zbor cu costume de ultimă generație.
Cordelia fu ajutată să-și îmbrace costmul de zbor individual și se aruncă prin trapa deschisă la comandă. Costumul de zbor era ușor de manevrat doar printr-o manetă. Doar viteza de coborâre era constantă. Chiar îi plăcea drăcovenia asta de ultimă oră, aflată deja în probe la NASA. Miliardarii și unitățile de elită foloseau costumele de zbor ca ceva obișnuit. Erau la concurență cu taxiurile zburătoare,
Aterizarea fu mai mult decât lină. Lăsă costumul de câteva mii de dolari în grija unei caraule și se lăsă condusă de colega și prietena ei de Colegiu astral spre un loc de poveste, aproape de Insula Țestoaseloe  enorme.
Povestiră toată noaptea, râzând de aventurile lor cu bărbați ca vai de ei, raportați la cerințele lor atavice.
Se ridicară din pat la o oră rezonabilă, ademenite de aroma unei cafele preparate special de menajera Bonty.

Lia fu invitată să asiste la salturile cu costumele de zbor. Îi atrase atenția un cursant diform ,ce semăna cu o gorilă uriașă. Adelina îi surprinse mirarea și îi promise o distracție specială. Va face un salt în tandem cu gorila din grupa de excepție. Puțin temătoare, Cordelia acceptă provocarea. Aparatul de zbor luă înălțimea standard pentru salturi în doi. Costumul de zbor avea un fel de chingă. La comanda  Adelinei care dirija totul de la sol, uriașul care semăna cu un balon prinse costumul Liei de chingă și la sunetul scurt al sirenei se aruncă în gol, coborând cu o viteză amețitoare care o cam sperie pe Lia. Se temea pentru viața fătului promis lui Octanebu.

La un moment dat, viteza de coborâre se micșoră și Gorila o azvârli în sus, creându-i senzația că se prăbușește. Pelerina costumului tip Omul_Paianjen se deschise și picajul deveni lent. Trăsese o mică spaimă. Prietena ei, obișnuită cu asemenea trucuri o aștepta zâmbitoare, bucuroasă că a surprins-o  cu ceva de senzație. Nu apucară să-și împărtășească impresiile și fură înconjurate de un grup zgomotos de gorile cu rânjet disgrațios. Cercul trasat de ciudații strămoși ai omului se strângea amețitor. Erau numai masculi. Atracția pentru cele două femei era una ce ține de sex.  Intuind devierea comportamentală a goriloizilor, Adelina acționă trompeta cu ultrasunete. Gorilele se retraseră cu spatele, cerându-și parcă iertare pentru abaterea de la lecția învățată.

Ce—i cu acești ciudați, Elina? Ți-ai propus doar să mă sperii sau vrei să mă epatezi cu pasiunea ta pentru animale greu de controlat ?
-Nici una, nici alta. Am o adevărată divizie de gorile pregătite pentru un desant dacă Guvernul mi-o va cere cândva. Afacerea mea are sponsori pe toată planeta. Pe unii locatari ai Pavilionului trebuie să-i învăț să ucidă la comandă. Crima politică este bine plătită. Nu am făcut încă selecția. Sunt în perioada testelor de agresivitate.
Am de asemenea solicitări pentru formarea unor masculi feroce. Am vreo cinci comenzi ferme de la niște doamne cu cerințe sexuale peste medie. Ofertele financiare sunt ispititoare. Adevărate averi! Să văd cum voi reuși în domeniul comunicării. Doamnele mele, culmea, vor gingășie. Cum voi putea eu să strunesc forța sexuală a acestor uriași? Studiez atent problema și sunt în legătură cu cele mai cunoscute rezervații de gorile de pe Mapamond.

Prietenii îmi spun că am luat-o razna. Prietenele din cercul intim îmi reproșează preocupările bolnăvicioase. Am observat însă că unora nu le-ar displăcea o noapte în labele unei gorile.
– Adelina, mă sperii.
– Lia ,nu fi chiar așa tranșantă. Te priveam dimineață când urmăreai gorilele. Puțin curioasă ,tot ești. Stăteai lipită de pieptul păros al masculului alături de care ai sărit din  avion.
-Ești nebună.

Receptorul minuscul din centura Liei sună muzical. Lia se grăbi să răspundă. Îi povesti lui Tavi mai tot ce i s-a ÎNTÂMPLAT. Era speriată și îngrijorată.
Tavi o ascultă, râzând din ce în ce mai tare.  El făcuse întreg scenariul
.- Eu sunt speriată și tu râzi.Și mai spui că suntem totul pentru tine.

La care noi?
– La mine și la ăsta micu.
– Cijar țin. Nu ți se întâmplă nimic rău. Sunt simple năluci. Adelina este una dintre cele mai talentate eleve de la cursul meu. Regret că nu ți-ai dat seama că totul est iluzie. Dispozitivul pentru creat holograme e de ultimă oră. Acum te las. Am o convorbire la alt nivel.
Adelina o împăcă repede pe Lia și era fericită că a fost lăudată de Tavi.
Privindu-și cu atenție prietena îmbrăcată sumar, Cordeliei i se păru că și Adelina e însărcinată. Nu cumva?

Va urma!
Vasile Lefter, membru uzpr.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania