Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

În tăcerea vieții și roua dimineții

Fiecare dintre noi ne naștem cu un dar și un har divin, însăți viața este un dar minunat și este frumoasă dacă învățăm să o trăim în armonie și comuniune cu Dumnezeu și semenii noștri.Uneori ne găsim calea spre bucurie și împlinire după ce am rătăcit ani de zile realizând lucruri normale, o profesie , o familie. Viaţa e frumoasă dacă îi dai voie să fie spunea Bukowski . Viața este oportunitate, promisiune, durere, vis, aventură, viața merită trăită la intensitate maxină. Viaţa este viaţă, luptă-te pentru ea. (Maica Tereza) Uneori fericirea, bucuria sunt atât de aproape încât dacă intinzi mâna poți să le atingi. Drumul spre fericire presupune trei secrete: hotărâre, efort şi timp. (Dalai Lama) . Oamenii vin și pleacă din viața noastră, puțini sunt aceia care ne rămân alături, la bine cât mai ales la greu și tot mai puțini sunt aceia care își oferă prietenia necondiționat. Vara aceasta în timpul călătoriei prin țară cu proiectul Caravana Culturii, ediția a VI- a,  am descoperit un Om în adevăratul sens al cuvântului și o iubitoare de Cuvânt, doar La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul…Sfânta Evanghelie după Ioan, capitolul 1. Doamna Magdalena Neagoe te impresioneză încă de la început prin timiditatea și modestia specifică oamenilor valoroși. După o viață și o carieră de succes pusă în slujba semenilor, pe Altarul Medicinei, după ce și -a văzut băieți la casa lor, a îndrăznit să -și pună în valoare pasiunea și dăruirea pentru scris pentru poezie, și bine a făcut pentru că harul și talentul le primim de la Bunul Dumnezeu atunci când ne naștem. ,,Pribegim mulţi ani în viaţă fără a ne lămuri un rost în lume. Unii pribegesc fără rost, fără ţintă. Alţii îl caută toată viaţa fără să-l găsească sau fără să ştie că l-au găsit. Înţeleg prin destin rosturile pe care Le-a ascuns Dumnezeu în viaţa fiecărui om şi pe care omul trebuie să le desfăşoare la rându-i între oameni. În fiecare ins e sădită o intenţie a Lui Dumnezeu, care prin om trebuie să devină creaţie. În creştinism omul este ridicat până la cinstea de colaborator al Lui Dumnezeu, iar această colaborare este destinul.Talanţii (talentele), sunt înzestrările acestei colaborări ale Lui Dumnezeu cu omul.  Lucrând în sensul înzestrărilor lucrezi în sensul destinului tău. Omul e neliniştit câtă vreme nu ştie ce vrea Dumnezeu cu el, ce vrea Dumnezeu de la el. ‘’(Părintele Arsenie Boca) Frumoase și alese sunt cuvintele doamnei Magdalena Neagoe așternute cu multă grijă și gingășie în versuri . Ele exprimă trăire, bucurie dar și tristețe, deznădejde, ele sunt vis și împlinire…

În tăcere
pe coarda inimii
o undă de plăcere
un dor ce amețește
un fum de lumânare
în neant rătăcește
căutând glasul tinereții
în roua dimineții
în vis m-am rătăcit
și nu te-am mai găsit
dantele de cerneală
pe albastru cer
se-nfiripă îndoială
piere visul efemer.

“Poezia este însăşi viaţa, e umbra şi lumina care catifelează natura şi dă omului senzaţia că trăieşte cu planete lui în cer.”
( Tudor Arghezi ). În ciuda unor suferințe fizice, doamna Magdalena Neagoe este o mare luptătoare și pe parcursul vieții a câștigat multe bătălii.

                                                                 Zenovia Zamfir


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania