Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Invitaţie la întâlnirea cu Acad. Mihai Cimpoi

Invitaţie la întâlnirea cu Acad. Mihai Cimpoi

IMihaiCimpoi-ASM-800x600-300x247[1]n ariergarda ,,Zilelor Eminescu”  publicul botoşănean iubitor de cultură are prilejul de a se întâlni cu Academicianul Mihai Cimpoi, de la Chişinău,  de data asta în calitate de autor al unei importante cărţi despre Eminescu.

Astfel, joi, 17 ianuarie, la ora 17, în Sala de marmoră a Teatrului “Mihai Eminescu” Botoșani va avea loc lansarea volumului intitulat Mihai Eminescu. Dicționar enciclopedic, care va fi prezentat de scriitoarea Lucia Olaru Nenati, doctor în filologie, moderator fiind Traian Apetrei, directorul Teatrului.

In dimineaţa aceleiaşi zile Acad. Mihai Cimpoi va fi prezent la Ipoteşti unde  va dobândi titlul de Cetaţean de Onoare acordat de Consiliul Local al Comunei  “Mihai Eminescu”.

Dictionar Eminescu, M. Cimpoi,,Mihai Eminescu. Dicționar enciclopedic” este ,,Prima sinteză a eminescologiei mondiale (…). În lume, există un singur dicţionar de autor: cel consacrat lui Shakespeare şi editat în SUA.” (sursa: http://www.trm.md/ro/cultura/premiera-mondiala-dictionarul-enciclopedic-mihai-eminescu/).

Opera cuprinde 1.000 de pagini, unde sunt prezentate  biografia, opera,  viaţa și personalitatea lui Mihai Eminescu. În această operă, unică în felul ei de cum se vorbește despre ,, omul deplin al culturii române”, 340 de poezii au fost cercetate și înterpretate de Mihai Cimpoi, ca suport al poeziei moderne, existenţiale.

Enciclopedia, pentru că despre aceasta este vorba, include şi reprezentări recente ale operei geniului în filatelie, medalistică, muzică, arta plastică din lumea întreagă.

Această enciclopedie s-a bucurat de aprecierea personalităților academice române și de peste hotare, din țări cu tradiție culturală, în cadrul Forului Eminescologilor, care s-a desfășurat  în septembrie, anul trecut, la Chişinău, atunci când s-a sărbătorit și cea de-a 70-a aniversare a Academecianului Mihai Cimpoi.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. D.M.G. spune:

    O prezenta aparte in orasul nostru merita prezenta fiecarui pasionat de literatura in general si de literatura clasica in special.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania