Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

La cenaclul „Artur Silvestri”, Medalionul literar ”Poezia, fereastră deschisă spre suflet“

Primit pentru publicare: 27 oct. 2017
Autor: Al. Fl. ȚENE
Publicat: 28 oct. 2017
Procesare și adaptare: Dorina RODU
Editor: Ion ISTRATE

 

La cenaclul „Artur Silvestri”

Medalionul literar ”Poezia, fereastră deschisă spre suflet“

 

Ședința cenaclului literar “Artur Silvestri “, patronat de LSR, din data de 26 octombrie a.c., desfășurată la Cercul Militar Cluj-Napoca, Sala Armelor, unde a participat un numeros public, a fost deschisă de Iulian Patca, președintele filialei Cluj al Ligii Scriitorilor, care a vorbit despre stadiul redactării revistei “Agora Literară “, planificată să apară la începutul lunii noiembrie, abordând și unele probleme organizatorice privind activitatea filialei. În continuare a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor. Acesta a anunțat primirea în organizația noastră profesională a unui nou membru în persoana bucureșteanului Marius C. Nica, continuând cu relatarea unor acțiuni culturale organizate de filialele din Rm. Vâlcea, Timișoara și Cluj. De asemenea s-a adus la cunoștință că s-au făcut toate demersurile pentru organizarea la Horezu a Zilei Limbii Române din 31 august de anul viitor. În continuare președintele național a anunțat că joi, 30 noiembrie va avea loc adunarea generală pentru alegerea noii conduceri a Ligii Scriitorilor, la care vor participa delegați din țară, președinți de filiale și membri. Evidențiind că secretarul general al Ligii Scriitorilor Gavril Moisa și-a adus un aport substanțial în buna organizare a acestei importante adunări.

În continuare Al.Florin Țene a prezentat și analizat cărțile primite de la scriitorii din țară: Dumitru Gălățan-Jieț  – ”Valea Jiului în legende și povestiri“, Marius C.Nica – “Și vântul sufletul mi-l ară “, Gheorghe Șoptirean – ”Ipostaze “, Puiu Răducan” -Cartierul ascuns “, Marian Bărăscu – ”Caravana culturii-jurnal de călătorie “, Teo Cabal – ”Labirintul “, revista buzoiană “Literadura “, Teofil Mândruțiu – ”Arzând a stele“, Pușa Lia Popan – ”Din vraja vorbelor “ , Corina Lucia Vlad – “Curajul vieții“ și V.Umbreanu  – “Oglindă de august “.
Antonia Bodea, președinta cenaclului a invitat pe Alin Cucuruzan să citească un grupaj de poezii din volumul său, recent apărut, “Umbrele tăcerii “. Astfel, s-a desfășurat un frumos recital de poezie în tandem cu  Al.Florin Țene, subliniat cu vii aplauze din partea publicului.
Recitalul de poezii susținut de: Vasile Irimuș, Constantin Mândruțiu, Gavril Moisa, Zamfira Toderici, Raveca Vlașin, Titina Nica Țene, Mariusciac  Lubomela și Ovidiu Vasile a fost revelația serii. În cadrul tradiționalei rubrici “Reflecții“, susținută de Ion Constantinescu a fost abordată tema “Rolul criticii literare “, în cadrul căreia a adus completări Antonia Bodea.
Ședința s-a încheiat cu amintirile lui Nicolae Suciu din Gherla, care l-a cunoscut personal pe Adrian Păunescu, aducând un omagiu vibrant poetului urcat în eternitate.
Viitoarea ședință va avea loc în data de 30 noiembrie a.c., orele 17, la Cercul Militar din Cluj – Napoca.

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania