Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

La Vorona, sărbătoarea şcolii, culturii şi vredniciei

Lucia OLARU NENATI

Editorial de marcă (sezon)

 

Cultură și vrednicie,

,, […] Nu undeva, într-o metropolă, ci într-o comună de pe la noi, din nordul acesta hulit, cu harta lui din cui, aici la Vorona. Căci n-o să credeţi, dar aici există acum un asemenea campus preuniversitar pe care eu nu l-am găsit cu nimic mai prejos decât cel din însorita Californie. Să menţionz atât cât poate încăpea în această ramă: 10 săli de clasă, 3 laboratoare, 100 de locuri de cazare, 100 de locuri de masă, un centru de documentare, cabinet medical, 10 garsoniere pentru profesori, 2 ateliere de mecanică, sală de sport şi două terenuri, ateliere textile, de alimentaţie publică şi turism, centrală termică, alimentare cu apă şi canalizare.
[…]
Scopul care începe să se înfiripe este acela ca tinerii să înveţe meseriile uitate şi să poată trăi şi aici, în ţară, cu plăcere, folos şi demnitate, fără să mai slugărească umiliţi pe la porţi străine. Adică da, să mai călătorească în continuare prin alte ţări ca şi până acum, dar numai pentru a-şi etala talentul şi valorile culturale, tradiţiile populare atât de bogate şi cultivate aici, uimind străinii prin harul lor. Iată ce înseamnă existenţa unor oameni de cultură şi vrednicie în inima unei comunităţi, dar şi ca această comunitate să-i preţuiască, încredinţându-le destinele!”

Sursa primară: http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Editorial/2017-07-08/La+Vorona,+sarbatoarea+scolii,+culturii+si+vredniciei.html

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania