Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

LIMBA STRĂVECHE DIN CARPAŢI ESTE MAMA LATINEI ŞI A CELORLALTE LIMBI EUROPENE

MICHEAL LEDWITH, FOSTUL CONSILIER AL PAPEI IOAN PAUL AL II-LEA “LOVEŞTE” DIN NOU: LIMBA STRĂVECHE DIN CARPAŢI ESTE MAMA LATINEI ŞI A CELORLALTE LIMBI EUROPENE

Publicat de Daniel Roxin, 21 dec.2013
Sursa: http://basarabialiterara.com.md

În urmă cu un an, într-un interviu luat de prietenul meu de la TVR Cluj, Cristian Mireşanu, fostului consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, Micheal Ledwith, acesta din urmă făcea o declaraţie video şocantă pentru mulţi români, potrivit căreia nu limba română este o limbă latină ci limba latină este o limbă născută din limba străveche vorbită în Carpaţi, a cărei moştenitoare directă este limba română…

[…]

Desigur, câinii de pază ai luptei pentru îngroparea adevăratei identităţi a poporului nostru au sărit ca arşi strigând, cu spume la gură, că asta e o “blasfemie”, că Miceal Ledwith nu e uşă de biserică ş.a.m.d. Ca de obicei, singurele lor argumente “ştiinţifice” au fost atacul la persoană.

Ei bine, datorită interesului enorm stârnit în România de aceasta declaraţie făcută de un om aflat în vărful unor instituţii culturale europene, pentru 17 ani consilier la Vatican, Cristian Mureşanu a iniţiat un nou interviu cu Miceal Ledwith, care a avut loc în urmă cu două nopţi.

O parte din acest material poate fi văzut în clipul de mai jos. Restul interviului va putea fi văzut în curând pe TVR Cluj, în cadrul emisiunii lui Cristian Mureşanu – “Ştiinţă și cunoaştere”.

Iată ce spune, printre altele, Miceal Ledwith: “Datorită faptului că ultima Eră Glaciară, care s-a sfârşit acum 15.000 de ani, nu a avut un impact foarte mare în România şi Bulgaria, limba străveche  vorbită aici s-a  răspândit, înspre nord şi sud, odată cu retragerea gheţurilor, şi ea a fost rădăcina a ceea ce a devenit mai târziu latina care… a provenit de pe teritoriul geografic al României de azi.”

Cu alte cuvinte, aşa cum spunea şi savanta americană Marija Gimbutas, în urmă cu ceva timp, sau  savantul german Harald Haarmann, chiar în acest an, Spațiul geografic al României de azi este Vatra Vechii Europe… Şi asta indiferent dacă le convine sau nu, unora!

Articol complet la http://basarabialiterara.com.md/?p=16922

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania