Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Mâna din Vest / inima din  Est

  Mâna din Vest / inima din  Est

Sub influența unui text primit din Franța :

Diferite măsuri au fost luate contra propagării epidemiei de Coronvirus,  de exemplu : să nu ne mai dăm/ strângem mâna. Bine.( Ca  să contribui și eu cu ceva).

Din contra, e posibil și chiar recomandat să ne atingem coatele. Deci nu ne mai întindem mâna, nu mai dăm din mâini și din picioare chiar; dar niște semne discrete, cu piciorul,  pe sub masă, să zicem, ca să ne păstrăm mâinile libere pentru altceva mai bun și mai puțin periculos- se poate.

 Dacă poate conduceți vreo asociație și vreți să vă  retrageți, e cam greu acum să treceți dintr-o mâna  în alta totul; sigur ar rămâne ideea să vă folosiți picioarele, dar se poate ajunge chiar și la lovituri…

Pentru îndrăgostiții care-și țin inima –n palmă ( așa se spune), să nu care cumva s-o dea sau s-o împartă ; căsătoriile vor ieși mai ușor din uz, căci nimeni nu va mai avea curajul să ceară oficial mâna ființei oricât de iubite.

Altă consecință gravă și pentru democrația noastră începătoare mai mult sau mai puțin : de acum înainte politica  mâinii întinse va duce la eșec : să fii prins cu mâna în buzunarul altuia va fi mai puțin grav decât să dai o mâna de ajutor.

Desigur, mai mult ca altădată, mâna stânga nu trebuie să știe ce face mâna dreaptă ; dar , dacă, cumva, ați da déjà bani din mâna în mâna, atunci va trebui  să primiți o săpuneală (concretă și abstractă).

Când necazurile dau peste noi, cum e cazul acum, epidemia aduce și induce teamă. Ce-i de făcut ? Să ne spălăm pe mâini, propriile mâini ! să ne luăm curajul în mâinile noastre, care să fie curate !

Dacă nu ne dăm mâinile, atunci să ne dăm măcar / mai ales  inimile, netrecute prin mâini !  După cum se aude și se întâmplă acum pe Radio Zu . Verificați  și încercați. Nu e greu. « Orasul faptelor bune 2020 » ! Generozitatea face bine pe vreme de sărbători, mai ales. Să nu ratăm momentul !

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania