Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Muzeul “Mihai Eminescu” din Copou cu ușile larg deschise

Oprea-Ion-320x200-150x150Primit pentru publicare: 12 iun.2015
Autor: Ion N. OPREA
Publicat: 12 iun.2015

 

Muzeul “Mihai Eminescu” din Copou cu ușile larg deschise

 

Când în alte localități librăriile s-au împuținat iar cei cu preocupări în domeniu nu au decât grija salariilor lor, iată, la Iași, de sporirea numărului lor se ocupă și o unitate muzeistică, Muzeul Literaturii Române care anunță deschiderea unei minilibrării dedicate exclusiv cărților de poezie, ieșenii mândrindu-se că în Zilele Eminescu unitatea muzeistică de la Copou își păstrează ușile larg deschise pentru localnici și turiștii vizitatori ai lui Mihai Eminescu, ai Teiului care întinerește, a poeziei lui mereu strălucitoare.

Începând de duminică 14 iunie, 2015, Muzeul  Literaturii Române Iași deschide la Muzeul “Mihai Eminescu” din Copou, aflat în componența sa, o minilibrărie dedicată exclusiv cărților de poezie, Librăria de poezie, a anunțat recent Ziarul de Iași la Pagina cititorilor.

Aceasta este cea de a treia din seria librăriilor de profil deschise la muzeele literare ieșene, după Librăria de la Bojdeuca “Ion Creangă”, dedicată cărților pentru copii și Librăria din Casa Pogor, destinată cărților de istorie și critică literară, esului și memorialisticii.

Minilibrăria “Mihai Eminescu” de la Copou, a treia din seria noastră, vine în întâmpinarea tocmai a valului de vizitatori care la Muzeul și Teiul lui Eminescu din Grădina Copou merg să se întîlnească  și cu poezia, cu cartea de poezie, prilej să infirmăm părerile unora care mai susțin că poezia și cartea cu ea nu mai sunt căutate…spune Dan Lungu, inițiatorul proiectului, directorul Muzeului Literaturii Române, Iași. Locul și momentul, legate de Eminescu sunt cum nu se poate mai bine alese pentru a fi un eveniment. Se va cunoaşte de către oricare interesat, că la Iași există un loc și un spațiu special destinat, unde oricine, tânăr sau vârstnic, poate găsi o carte de poezie, și în special poezia și manuscrisele lui Mihai Eminescu.

Duminica 14 iunie,a.c., la Muzeul “Mihai Eminescu” din Copou, la orele 11, va avea loc chiar evenimentul inaugural, dedicat poetului și operei sale. Va debuta vernisajul expoziței temporare “Eminescu în arta medaliei”, colecția prof. Victor Macarie, iar de la ora 19 se va desfășura concertul extraordinar – Constantin Florescu.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania