Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Opera Națională Română Iași, o serie de spectacole inedite în stagiunea estivală

©Text și foto:Cosmina Marcela OLTEAN 

 

 

 

Opera Națională Română Iași, o serie de spectacole inedite în stagiunea estivală

După o perioadă săracă în activități și evenimente cultural-artistice live, perioadă în care am avut parte doar de evenimente prezentate în mediul online, multe instituții de cultură caută să-și readucă activitatea cât mai aproape de normal și să restabilească legătura cu publicul, respectând totodată normele de igienă, prevenție a bolii și distanțare socială. Pe toată durata verii, artiștii Operei Naționale Române Iași evoluează într-o serie de spectacole inedite în aer liber, puse în scenă în locații inedite cu decor natural, cum este spațiul din fața Teatrului Național Iași sau Grădina Botanică Anastasie Fătu, Iași. 

Deschidem împreună stagiunea de vară a Operei Naționale Române din Iași, cu spectacole în aer liber, în cele mai frumoase locații din Iași, respectând toate normele impuse în această perioadă. Bucuria revederii live a artiștilor Operei Naționale Române din Iași cu publicul va fi una deosebită, după o distanțare ce ne-a ținut departe de scena clasică, o perioadă îndelungată. Fascinația și bucuria spectacolelor live este incomparabilă și avem ocazia să o simțim din plin pe parcursul întregii veri, în cadrul sezonului estival susținut de artiștii ieșeni”, anunța conducerea Operei în comunicatul publicat pe site-ul instituției.

Deschiderea stagiunii estivale a avut loc vineri, 17 iulie, în curtea Teatrului Național Vasile Alecsandri Iași, cu o Gală de Operă și Balet, spectacol cu muzică, dans și lumini, cu momente atent pregătite de soliștii și balerinii Operei. Sâmbătă și duminică (18, 19 iulie) au avut loc alte două spectacole inedite, ambele în decorul natural de vis din Grădina Botanică Anastasie Fătu. Sâmbătă, artiștii au pregătit o Seară italiană. Recital de operă, iar duminică o nouă Gală de Operă și Balet. Vineri, 24 iulie, a avut loc în grădina botanică un Recital special – Seară franceză, iar duminică, 26 iulie, o nouă Gală de Operă și Balet. Farmecul muzicii și al dansului, talentul și grația artiștilor a fost completată de un decor pe măsură – peisajul natural din grădina botanică. Toate elementele s-au îmbinat astfel încât publicul să trăiască o experiență artistică și estetică de neuitat.

Seria spectacolelor continuă în fiecare weekend în locațiile amintite, cu recitaluri, seri tematice (seară italiană, seară spaniolă, seară franceză) și gale (operă și balet), până în septembrie. Pentru mai multe informații referitor la programul fiecărei săptămâni și achiziționarea biletelor, urmăriți site-ul Operei Naționale Române Iași.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania