Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Păpușarii din pustie. BURSUCUL (48)

Mult așteptata zi a alegerilor de primar debută cu o ceață deasă. Era ultima duminică din martie. Venise ca președinte al secției de votare un trimis de la Centru. Se numea Nicu Ganea. Totul era pregătit. Pe listele de vot erau înscriși 75 de votanți. Vreo 37 proveneau din cătunele răspândite de-a lungul muntelui. Cosmin veni cu o oră înainte de începerea votării. Se temea de fraudă. Și Evdochia și Alin erau contracandidați periculoși. Poza în om liniștit sigur pe el. Seara mai făcu o dată cinste bărbaților cu drept de vot.
Evdochia avea și ea staful ei. Doamnele prestatoare de servicii erotice stăteau mai departe de urna de vot. Aruncau ochiade tinerilor cu zâmbete languroase, pline de promisiuni. Ca de obicei, alegătorii nu refuzau nicio atenție. În fața urnelor știu ei ce să facă.
Pe la prânz , votul era pe terminate. Doar frații Pantazică mai erau codași la vot. Trebuia să fie așteptați. Urnele se închideau la ora 20.
Oamenii din secția de votare  goliră urnele încă de la ora 14. Procesul verbal era deja încheiat. Primar ieșise Cosmin cu majoritate de voturi. Viceprimar ieșise fosta stareță cu 20 de voturi. Alin era pe locul trei cu 5 voturi. Era dezamăgit. A înțeles că politica nu e pentru el.
Rezultatele nu puteau fi anunțate.  Mai era timp până la închiderea urnelor. Frații Pantazică nu votaseră. Oricum, votul lor nu putea schimba ierarhia.
Pe la opt fără un sfert apărură și întârziații beți criță. Au intrat în cabină și înainte de a introduce buletinele în urnă unul dintre ei ridică urna și strigă în gura mare:
Urna asta e goală, bandiților. Are în ea doar voturile noastre. Credeați că vă merge?
Polițaiul de pază care nu era străin de fraudă încercă să-i îndepărteze de urna îmbrăcată cu hârtie creponată. Frații smulse urna și o trântiră de pământ. Placajul se făcu așchii, Lăsând să cadă buletinele de vot buclucașe. Delegatul de la județ consemnă incidentul într-un proces verbal, urmând ca la nivel superior să se stabilească dacă alegerile de primar din  Nărujelu se vor repeta sau nu.
Fosta călugăriță -șefă fierbea de nervi și împreună cu alte cinci acolite se  năpustiră asupra fraților Pantazică, blestemându-i că au stricat alegerile. Polițaiul abia le-a potolit pe justițiare.
Cosmin era abătut. Plătise fiecare vot cu bani și cu promisiuni. Alin a înțeles de ce a luat atât de puține voturi. Privea la Axinia cu regretul că nu au plecat și ei în lumea astrală.  De acum era prea târziu. Gemenii lor vor fi nevoiți să înfrunte mizeriile lumii pământene. El și Axi vor învinge răul doar prin dragostea lor. Cu siguranță că peste ani lumea aceasta va fi mai bună. Inteligența artificială îi va ajuta dacă vor ști s-o folosească cu măsură
Bursucii au simțit parcă starea sufletească a a lui Alin și l-au înconjurat întinzând boturile ca să fie mângâiați. Axinia izbucni în râs. Taciturnul ei iubit zâmbea din nou.
Alegătorii din deal, văzând că nu se mai întâmplă nimic spectaculos au plecat spre casele lor, cu gând să nu mai coboare la următorul scrutin.
Rămasă pe mai departe cu primar interimar , Nărujelu reveni la traiul patriarhal. Biserica deveni mai frecventată, oamenii fiind convinși că nimic nu se întâmplă fără voia Domnului..

VASILE LEFTER, MEMBRU UZPRAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania