Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

PĂPUȘARII DIN PUSTIE. BURSUCUL (9) 

        O călătorie noaptea sub ploaia de stele fără nume e o adevărată aventură fără egal. Ai impresia că pe măsură ce viteza vehiculului ciudat crește , cu atât impresia de ireal se amplifică. Întoarcerea  la punctul de comandă nu era dorită de niciunul din echipajul constituit în Valea Cârtițelor. Cei mai prinși în jocul ielelor erau Sorinel Butucea și  Minodora . Parcă se cunoșteau de un veac. Au rămas îmbrățișați chiar după prima atingere a buzelor.

 •            Nicio altă călătorie nu se poate compara cu cea  din această noapte semiîntunecoasă cu oameni dornici de aventură și de câștig. Cosmin o avea lângă el pe zburdalnica Alexia, Sorinel Butucea trăia clipe unice ținând-o în brațe pe Minodora. Fetele smulse din groapa babei Hodorogea erau încă în stare de somnolență și nu realizau ce li se întâmplă. Deocamdată se lăsau pradă voinței Domnului.
 • Singurul îngrijorat era Cosmin. Nu mai știa nimic de ai lui ,lăsați în satul de lângă iazul cu pești monstruoși. Avea planuri mari cu Alexia. Voia s-o ducă într-o zi în satul cu puține case, să lucreze peticul de pământ pe care îl aveau părinții, să aibă doi băieți și două fete. Până atunci mai e. Are bani puțini. A vrut să se facă păpușar, dar i-a fost frică de ce va urma. Antonică și Sultana îi dau bani mai puțini. Pe măsură ce-și va intra în atribuțiuni, remunerația va fi mai consistentă. Care era de fapt obiectivul? Zona în care se mișcau  Antonică și Sultana trebuia securizată în perspectiva viitoarelor misiuni aeriene, unele cu bătaie lungă. Oamenii de știință aduc mereu date noi despre sfera feroasă din inima muntelui. Se aflase din surse guvernamentale că în curând se va deschide o mină de metale feroase și neferoase, fiind recrutați tineri mineri cu experiență. Pe aceasta se baza și proiectul Grupului Vulturul privitor la înființarea unei așezări cu oferte atractive. Femeile din nava-opincă puteau fi un început. Aceste posibile investiții erau încă prea puțin știute de mulțime.
 •        Zborul se scurse lin, cu opriri din loc în loc. Se făceau poze și măsurători.
 •          Cosmin zări în sfârșit firul de apă a Nărujelului. Ceva nou îi atrase atenția în preajma unei lagune care nu exista acum câteva zile. Apăruseră mai multe corturi asemănătoare cu cel folosit de soții Antonică. Între timp făcuseră ochi și doamnele din transportul special. Ciudata navă coborî fără zgomot. Cosmin ținu un mic discurs prin care explică fetelor ce s-a întâmplat:
 • – Doamnelor , v-am salvat din spelunca babei Hodorogea. Aici veți rămâne cât doriți. Veți avea de toate.
 • -Chiar și iubiți?
 • – Da! Puțină răbdare și viața vi se va schimba. Mărturie este fostul vostru protector Sorinel Butucea. Aveți încredere în celula noastră de protecție.
 •        La sugestia lui Butucea, doamnele fuseseră grupate câte două . Acesta   le cunoștea foarte bine pe fiecare. Erau zece corturi echipate cu tot ce trebuie. Soții Antonică se preocupaseră de tot ce era necesar. Era un adevărat campus de lux. Impresia creată de această primire fu una marcată prin chiote. Totul era atât de neașteptat, încât nici uneia din noile locatare nu-i trecea prin gând să plece curând de aici.
 • Cosmin și Sorinel se priveau puțin nedumeriți. La ei nu se gândise nimeni. Ei nu aveau cort. Vor dormi sub cerul liber? Și dacă vin peste ei bursucii?

       

 • VASILE LEFTER , MEMBRU UZPR


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania